Grozil je, da bo skočil z viadukta

Na številko 113 je včeraj ob 19.50 poklical 33-letni Italijan in v italijanskem jeziku dejal, da bo skočil z mostu. Posredovali so policisti in gasilci. Dogodek se je končal brez poškodb moškega, ki pa je bil prisilno hospitaliziran. Zaradi poskusa samomora je bila do 23.05 zaprta primorska avtocesta v smeri proti Kopru na območju Črnega Kala.

Viadukt Črni Kal Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Viadukt Črni Kal Foto: Tomaž Primožič/Fpa

ČRNI KAL > Policist je v telefonskem pogovoru z moškim ugotovil, da gre najverjetneje za 33-letnega državljana Italije, ki so mu policisti v nedeljo zaradi kršitve zakona o prekrških zoper javni red in mir izdali plačilni nalog v višini 625 evrov (polovična kazen 312 evrov). Ker je ni plačal, so mu začasno odvzeli osebno izkaznico, prometno dovoljenje in vozniško dovoljenje.

Po klicu so takoj sprožili iskalno akcijo in malo kasneje so pod viaduktom avtoceste v Črnem Kalu našli njegov avtomobil. Moškega so ob 21.20 opazili na zunanji strani viadukta. Ko so prišli do njega, je zagrozil, da bo skočil v globino najmanj deset metrov na skale. Med hojo po zunanji strani vetrolova je ob 21.40 uri zaradi oprijema potisnil roko skozi vetrolov vse do komolca, kar so izkoristili policisti in ga prijeli.

Gasilci so ga privezali za ograjo in mu s tem preprečili, da bi skočil v globino. Nato so odstranili del protivetrne ograje in moškega potegnili na varno.

V postopku so ugotovili, da gre dejansko za 33-letnega državljana Italije. Nepoškodovanega so predali v nadaljnji postopek zdravniku, ki je odredil prisilno hospitalizacijo v psihiatrični ustanovi.

NR


Najbolj brano