Gozdarja sta si zlomila nogi, padalec zasilno pristal v krošnji

Danes popoldne sta se na severnem Primorskem pri sečnji dreves zgodili dve gozdni delovni nesreči. Pri tem sta se poškodovala gozdarja v idrijski in kanalski občini. Tolminski gorski reševalci pa so iz krošnje drevesa rešili ujetega padalca.

Fotografija je simbolična. Foto: Lea Kalc Furlaničv
Fotografija je simbolična. Foto: Lea Kalc Furlaničv

IDRIJA, KANAL, TOLMIN > Danes se je okoli 13. ure na Tisovem vrhu v občini Idrija zgodila gozdarska nesreča, pri kateri se je domačin huje poškodoval. Pri sečnji dreves mu je namreč eno od debel padlo na nogo in ga huje poškodovalo. Idrijski prostovoljni gasilci in tolminski gorski reševalci so pomagali idrijskim reševalcem pri prenosu ponesrečenca z zlomljeno nogo iz gozda do mesta, kjer so ga prevzeli člani dežurne brniške ekipe in ga s helikopterjem odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Nedolgo zatem pa se je podobna nesreča zgodila moškemu z Mosta na Soči pri sečnji dreves v gozdu med Ročinjem in Kambreškim v občini Kanal. Tolminski gorski reševalci so hitro ugotovili, da ima zlomljeno nogo, zato so ga z nosili prinesli do Ročinja, od koder so ga z reševalnim vozilom nato odpeljali v šempetrsko bolnišnico na nadaljnje zdravljenje.

Jadralni padalec, najverjetneje tujec, pa je danes popoldne prisilno pristal na drevesu nad Doljami v občini Tolmin. Obvisel je v krošnji dreves, kjer je mirno počakal na pomoč, glavno in rezervno padalo pa sta bili razprti vsaka na svojem drevesu. Tolminski gorski reševalci so sicer nepoškodovanemu padalcu pomagali iz krošnje, da je znova stopil na trdna tla, in odstranili padala z dreves.

AC


Najbolj brano