Gost promet na cestah, na Hrvaškem 45-kilometrski zastoj

Tudi na današnjo počitniško soboto na slovenskih cestah nastajajo zastoji. Daljši zastoj je na cesti Koper-Šmarje-Dragonja. Gost promet z zastoji je na cestah Šmarje-Koper in Lucija- Sečovlje. Zastoji so tudi na hrvaških cestah.

 Foto: STA
Foto: STA

LJUBLJANA, ZAGREB > Daljši zastoji so na podravski avtocesti med priključkom Zlatoličje in razcepom Draženci (približno sedem kilometrov) ter naprej po glavni cesti mimo Podlehnika proti mejnemu prehodu Gruškovje, kjer je dodatno čakalna doba pri izstopu iz države približno 45 minut. Pot od Šentilja do MP Gruškovje se lahko podaljša tudi za dve uri. Pred predorom Karavanke proti Avstriji je kolona dolga tri kilometre, proti Sloveniji 13 kilometrov, občasno zapirajo predor.

Čakalne dobe na mejnih prehodih za osebna vozila:

- na Dragonji pri izstopu 45, pri vstopu 30 minut;

- na Sečovljah pri izstopu 30, pri vstopu 45 minut;

- na Dobovcu pri izstopu 15 minut.

Na Hrvaškem burja povzroča težave, na avtocesti Zagreb-Split je med predorom Sveti Rok in Posedarjem promet odprt samo za osebna vozila. Nastalo je približno 45 kilometrov zastoja v smeri Splita. Zaprta sta paški most in državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački. Več o stanju na njihovih cestah na spletni strani hak.hr ali na številki 00385 1464 0800. Zastoji so na cestah s Hrvaške proti mejnima prehodoma Sečovlje in Dragonja.

V hrvaškem avtoklubu voznikom svetujejo, naj odložijo potovanja v smeri proti hrvaški obali oziroma z obale proti notranjosti države, če je to le mogoče. Vremenoslovci napovedujejo močno burjo še danes ves dan, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

Spletno uredništvo


Najbolj brano