Gorivo po eni cevi ven, po drugi noter

V četrtek zjutraj je 29-letnik iz okolice Ilirske Bistrice iz cisterne pravilno spustil cev v podzemni rezervoar bencinskega servisa, ob praznjenju cisterne pa je z drugo cevjo vlekel dizelsko gorivo v rezervoar tovornjaka. Na Bistriškem so v povezavi s tatvino včeraj opravljali tudi hišne preiskave.

Pri Povirju so pri tatvini goriva v četrtek zjutraj zasačili voznika, ki je gorivo pripeljal na bencinski servis.
Pri Povirju so pri tatvini goriva v četrtek zjutraj zasačili voznika, ki je gorivo pripeljal na bencinski servis. 

POVIR > Tatinskega voznika tovornjaka sta v četrtek nekaj minut pred peto uro zjutraj na Petrolovem bencinskem servisu na avtocesri pri Povirju odkrila Petrolova nadzornika, ki sta očitno preverjala, ali voznik cisterne pravilno toči gorivo iz cisterne v podzemne rezervoarje. 29-letnik iz okolice Ilirske Bistrice je namreč s cisterno bistriškega podjetja na črpalko pripeljal dizelsko gorivo.

Na prostoru za polnjenje rezervoarjev je cisterno pakiral pod takšnim kotom, da zaposleni na bencinskem servisu niso mogli videti, kaj počne. Zato pa sta bila toliko bolj previdna Petrolova nadzornika, ki sta imela kaj videti.

29-letni voznik je z eno cevjo dizelsko gorivo pravilno pretakal iz cisterne tovornjaka v podzemne cisterne črpalke, obenem pa je z drugo cevjo to isto gorivo vlekel v rezervoar tovornjaka.

Glede na to, da na bencinski servis z eno cisterno vozniki pripeljejo približno 33.000 litrov dizelskega goriva, je očitno računal, da nihče ne bo opazil nekaj sto litrov razlike, s katero bi si napolnil rezervoar tovornjaka. Ti običajno držijo tudi do 650 litrov goriva.

Petrolova nadzornika sta takoj poklicala policijo, kriminalisti pa so po naših podatkih pridržali 29-letnika in včeraj opravljali tudi hišne preiskave v Ilirski Bistrici in okolici. Ker preiskava še intenzivno poteka, so na koprski policijski upravi skopi s pojasnili v zvezi z dogodkom. Včeraj so nam potrdili le, da so tovornjak zasegli in zapečatili ter da nadaljujejo z zbiranjem informacij.

SP, DC


Najbolj brano