Gorelo v zdravstveni postaji

Včeraj ob 7.59 uri je bila Policija s strani Regijskega centra za obveščanje obveščena, da je prišlo do požara v prostorih v prostorih zdravstvene postaje Kostanjevica na Krasu, kjer se je vžgala stropna svetilka. Policisti so na kraju ugotovili, da je zagorelo zaradi kratkega stika na žicah stropne svetilke. Posredovali so tudi gasilci PGD Kostanjevica in JZ GRD GE Nova Gorica, ki so požar pogasili. Zaradi požara je nastala minimalna materialna škoda.

PRIMORSKA > Včeraj ob 13.19 je 72-letni Dekančan vozil avto iz Ankarana proti Bivju. Malo naprej od odcepa za Hrvatine je zapeljal v brežino na levi strani. Opravljen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,32 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. V nesreči se je poškodoval, sledi mu plačilni nalog.

Motorno vozilo ni bilo tehnično brezhibno

Včeraj ob 15. uri so policisti na Ribiškem trgu v Kopru zaustavili voznika kolesa Piaggio Zip 25, 19-letnega Koprčana, ki je po severni obvoznici vozil po zadnjem kolesu. V postopku je bilo ugotovljeno, da vozilo ni tehnično brezhibno, zato je bil odrejen izredni tehnični pregled. Tam so potrdili tehnično, da vozilo ni tehnično brezhibno in da je šlo za predelavo. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

Kradli sta oblačila

Včeraj zvečer so v koprski trgovini prijeli mladoletnici, ki sta ukradli oblačila v skupni vrednosti 112 evrov. Odgovorna oseba trgovine je podala predlog za pregon kaznivega dejanja tatvine. Obveščeni so bili tudi starši.

Na srečo ni bile večje škode

Danes ob 7.51 uri so policisti obravnavali prometno nesrečo z manjšo poškodbo v krožnem križišču v Rožni Dolini, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Novogoriški policisti so kasneje v skladu s prometno zakonodajo odstopili od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov, potrebnih za odločitev o prekršku pri omenjeni prometni nesreči z majhno poškodbo, saj so pred tem ugotovili, da voznika in vozili izpolnjujejo pogoje za udeležbo v cestnem prometu.

Odnesel pnevmatike in platišča

Včeraj popoldne so policiste obvestili, da je neznanec v Ajdovščini v zadnjem mesecu s prikolice hladilnika znamke Schmitc v lasti enega od avstrijskih transportnih podjetij ukradel štiri pnevmatike s platišči. Prikolica je bila parkirana na parkirišču enega od tamkajšnjih podjetij. S tem dejanjem je neznani storilec avstrijsko podjetje oškodoval za približno 2000 evrov. Ajdovski policisti bodo v zvezi z omenjeno tatvino platišč s prikolice na podlagi ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo.

Kamen je vrgel v okno

Danes zgodaj popoldne so policiste obvestili o poškodovanju bivalnega kontejnerja na območju naselja Dobravlje. Po sedanjih ugotovitvah je neznanec vrgel kamen v okno, pri čemer je v steklu nastala luknja. S tem je nepridiprav lastniku povzročil za približno 30 evrov materialne škode. Ker oškodovanec ni podal predloga za pregon navedenega dejanja, bodo ajdovski policisti s pisnim poročilom obvestili pristojno novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

NR


Najbolj brano