Gorelo je tudi v Kopru

V nedeljo ob 20.45 uri so policiste obvestili, da v Kopru gori več plastičnih zabojnikov za smeti, poleg pa so vozila in drevesa. Požare so pogasili gasilci. Policisti so ob 21.30 prijeli 16-letnega Izolana, ki je utemeljeno osumljen kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti (predpisana kazen zapora do petih let) in Poškodovanja tuje stvari (predpisana denarna kazen ali zapor do petih let).

V noči s petka na  soboto je gorelo v Piranu  Foto: Sonja Ribolica
V noči s petka na soboto je gorelo v Piranu  Foto: Sonja Ribolica

PRIMORSKA > V nedeljo ob 23. uri je 15-letni voznik kolesa s pomožnim motorjem padel v Izoli in se pri tem hudo poškodoval. Vozil je pod vplivom alkohola (rezultat je pokazal 0,50 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka).

Vlomilci na delu

V Hrušici je v petek nekdo vlomil v vikend, od koder je ukradel motorno žago, agregat, kosilnico na nitko, potopno črpalko in več kosov različnega orodja.

V petek popoldne je nekdo vlomil skozi okno kopalnice v stanovanjsko hišo v Strunjanu. Ukradel je 200 evrov.

V istem obdobju je nekod vlomil v hišo na Šentjanah. Pregledal je prostore, ukradel pa ni ničesar.

Vozila po nasprotnem smernem vozišču

V soboto ob 1. uri je 32-letna voznica avtomobila v križišču Inde v Kopru vozila po nasprotnem smernem vozišču in trčila v avto, ki ga je vozil 19-letni voznik. Nihče se ni poškodoval. Povzročiteljica je vozila pod vplivom alkohola (0,74 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka). Podan je bil obdolžilni predlog.

Kradli iz kleti

V Postojni je nekdo v soboto vlomil v klet bloka. Ukradel je vrtalni stroj z udarnim kladivom, vbodno žago in športne čevlje. Lastnika je oškodoval za 300 evrov.

Iz čolna izginil motor

V Ankaranu je v soboto iz čolna nekdo ukradel izvenkrmni motor, vreden 600 evrov.

Ena ga je zamotila, druga je kradla

V soboto popoldne je 19-letna državljanka Bolgarije zamotila prodajalca v trgovini v Kopru in s tem omogočila drugi neznani ženski, da je iz odložene denarnice prodajalca ukradla 200 evrov. Bolgarko so zadržali na kraju do prihoda policistov, njena sostorilka pa je pobegnila.

Kriv je bil alkohol

V Lipici je v nedeljo 29-letni voznik avtomobila zaradi nepravilnega premika trčil v parkiran avtomobil in odpeljal stran. Kasneje so ga zaustavili in ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola (rezultat je pokazal 1,02 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka).


Najbolj brano