V noči čarovnic razgrajal gol

V ponedeljek, nekaj pred 1. uro zjutraj, so policijo pokličali poklicali iz lokala v Majcnih pri Sežani in povedali, da vinjen gost noče zapustiti lokala, ki ga zapirajo. Policiste je na kraju pričakal 30-letnik iz Ilirske Bistrice, ki je bil popolnoma gol.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Policiste je pričel zmerjati in s kretnjami nakazovati, da jih bo napadel. Ukazov, naj preneha s kršitvijo in se obleče, ni upošteval, zato so mu odredili pridržanje in uporabili sredstva za vezanje in vklepanje. Ob tem se je na tleh aktivno upiral, pri čemer je dobil več odrgnin po telesu, prav tako sta bila poškodovana tudi oba policista. Na policijski postaji je nadaljeval z žaljenjem policistov in razbijanjem po vratih prostora za pridržanje. Sledi mu plačilni nalog.

Kolesar si je zlomil rebra

V ponedeljek ob 15.05 se je v križišču Gortanove in Streliške poti v Novi Gorici zgodila prometna nesreča, ki jo je povzročil 87-letni voznik avtomobila zaradi nepravilnega vključevanja v promet na prednostno cesto in vožnje po levem smernem vozišču. Prometni policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nesreče med drugim ugotovili, da je 87-letni voznik avtomobila vozil iz smeri Gortanove ulice proti Streliški poti. Ko je pripeljal do omenjenega križišča, je zavijal levo, pri vključevanju v promet na prednostno cesto pa ni pustil mimo vseh vozil, ki so vozila po prometnem pasu,ki ga je sekal. V križišče je namreč zapeljal v trenutku, ko je z njegove leve strani pravilno pripeljal 39–letni kolesar, državljan Italije, ki je vozil naravnost. Trčila sta, kolesar se je kljub zaviranju zaletel v prednja leva vrata avtomobila in padel na vetrobransko steklo vozila (med vožnjo ni uporabljal zaščitne kolesarske čelade). V prometni nesreči si je kolesar predvidoma zlomil več reber. Poškodovanemu kolesarju so kasneje na kraju zdravniško pomoč nudili reševalci PHE ZD Nova Gorica, nato pa so ga z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico v Italijo. Policistom in reševalcem so na kraju pomoč nudili tudi novogoriški poklicni gasilci. V zvezi s prometno nesrečo so policisti obvestili tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici. Novogoriški prometni policisti bodo glede na ugotovljena dejstva v zvezi z okoliščinami prometne nesreče in težo telesnih poškodb poškodovanega kolesarja zoper starejšega voznika osebnega avtomobila ustrezno ukrepali.

Nasilje v družini

Včeraj so policisti v širši okolici Nove Gorice obravnavali sum storitve nasilja v družini. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so policisti 52-letniku izrekli tudi ukrep prepovedi približevanja in o tem obvestili pristojne institucije. Novogoriški policisti bodo na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev osumljenca kazensko ovadili na pristojno novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

Motorist zapeljal izven vozišča

Včeraj okoli 17. ure so policiste obvestili o prometni nesreči izven naselja Anhovo, v kateri je bil udeležen voznik motornega kolesa, ki pa ga ob prihodu policistov ni bilo na kraju prometne nesreče. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je 45-letni motorist zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal izven vozišča in padel ter se predvidoma lažje poškodoval. Motorista so kasneje zdravniško oskrbeli v šempetrski bolnišnici. Prometni policisti so mu izdali plačilni nalog.

Pijan za volan

Prometni policisti so v ponedeljek okoli 21. ure v Solkanu ustavili 38-letnega voznika avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,88 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi kršitve prometne zakonodaje bodo policisti zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje

Včeraj, nekaj po 21. uri, so policisti v Medani ustavili 39-letnega voznika avtomobila. Policisti so mu v postopku odredili tudi hitri test, s katerim so ugotavljali vožnjo pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Na podlagi rezultata omenjenega hitrega testa so policisti v nadaljevanju postopka omenjenemu vozniku odredili strokovni pregled, ki pa ga je odločno odklonil. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi kršitve prometne zakonodaje bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Vozil brez vozniškega dovoljenja

Policisti so v ponedeljek zvečer na območju Bilj med izvajanjem kontrole cestnega prometa ustavljali voznika avtomobila, ki pa večkratnih znakov policije za ustavljanje ni upošteval. Kljub temu so ga prometni policisti nedolgo zatem ustavili in v postopku ugotovili, da je 20-letni voznik, državljan Italije, vozil brez vozniškega dovoljenja. V odrejenem preizkusu alkoholiziranosti je bilo ugotovljeno, da ni vozil pod vplivom alkohola. Zaradi kršitev prometne zakonodaje so mu policisti osebno vozilo zasegli, zoper mlajšega italijanskega voznika pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Iz avta ukradel denarnico

V ponedeljek dopoldne so policiste obvestili o poškodovanju in vlomu v avtomobil opel v Renčah. Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja kaznivega dejanja ugotovili, da je neznanec tekom ponoči noči razbil steklo in na več mestih podrsal lak vozila, iz notranjosti pa ukradel denarnico. Novogoriški policisti bodo v zvezi z omenjenim kaznivim dejanjem glede na ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo na novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

Vlomil v kontejnerja

V Rižani je nekdo v zadnjih 14 dneh vlomil v kontejnerja in ukradel motokultivator labin progres, vreden 3000 evrov.

Divjali s skuterji

V ponedeljek ob 15.11 je policijo poklical občan in povedal, da po Južni cesti v Izoli skupina mladostnikov divja s skuterji. Policisti so na kraju ustavili 18-letnika s skuterjem, ki nima vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog in plačilni nalog za več prekrškov. Skuter mu je dal v upravljanje drugi 18-letnik, ki pa je vedel, da ta nima vozniškega dovoljenja, zato so policisti izdali plačilni nalog tudi lastniku.

Nima veljavljena vozniškega dovoljenja

V ponedeljek zvečer so v Hraščah ustavili 47-letnega voznika avtomobila iz Postojne, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, tablice pa ne pripadajo temu vozilu. Avto so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

Prometna nesreča s pobegom

V ponedeljek ob 22.08 se je v Bertokih zgodila prometna nesreča, s katere je povzročitelj pobegnil. Policisti so ugotovili, da je nesrečo povzročil voznik iz Loparja, ki je zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v parkiran avto prijaviteljice. Po trčenju je s kraja odpeljal, ne da bi drugi udeleženki nudil podatke. Izsledili so ga doma, kjer mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,57 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Z rezultatom se ni strinjal, zato mu je bil odrejen strokovni pregled. Sledi ustrezen ukrep.

Iz avta ukradel volan

V torek je v Kopru na Oljčni poti je nekdo vlomil v avto, iz katerega je ukradel volan. Iz sosednjega avtomobila so ukradli znak BMW in anteno.

Kradli motorna kolesa

V Kopru je v torek ponoči na Izletniški poti nekdo izpred hiše ukradel nezaklenjeno motorno kolo, ki ima izrazito široko zadnje kolo, temno modre barve, vredno 1000 evrov.

V Kopru je v torek nekdo izpred hiše na Podbrežni ulici ukradel zaklenjeno kolo s pomožnim motorjem tomos flexer 25, črne barve, po oceni lastnika vredno 700 evrov.

Spletno uredništvo


Najbolj brano