Glavni motiv je bil ljubosumje

Policija je 39-letnega osumljenca za petkov umor 33-letne nekdanje partnerice na avtobusni postaji pred trgovskim središčem v Celju v nedeljo s kazensko ovadbo privedla pred celjskega preiskovalnega sodnika, ta pa je zanj odredil sodno pridržanje, je na današnji novinarski konferenci povedal vodja celjskih kriminalistov Damijan Turk.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

CELJE > Na Policijski upravi Celje so danes predstavili nekaj doslej znanih podrobnosti petkovega dogajanja, v katerem je umrla 33-letna državljanka Dominikanske republike. Policijska preiskava je po Turkovih besedah pokazala, da je z njo okoli 11.30 obračunal nekdanji partner, ki jo je zabodel in s kraja dogodka pobegnil. Kljub hitri zdravniški pomoči reševalcev je ženska umrla na kraju dogodka.

Do srečanja je prišlo zaradi urejanja stikov z njunim mladoletnim, še predšolskim otrokom

Kot je povedal Turk, je dosedanja preiskava pokazala, da sta se nekdanja partnerja, ki sta v postopku razveze, v petek dopoldne sestala v trgovskem središču Citypark. Do srečanja je prišlo zaradi urejanja stikov z njunim mladoletnim, še predšolskim otrokom, ki je bil v času srečanja ves čas prisoten.

"Po približno uri druženja sta se skupaj z otrokom napotila do bližnje avtobusne postaje, kjer je med njima očitno prišlo do spora. Osumljeni je pri tem stopil do svojega avtomobila, ki je bil parkiran v neposredni bližini, iz njega vzel preklopni nož, stopil do žrtve ter jo večkrat zabodel v različne predele telesa," je povedal vodja celjskih kriminalistov in dodal, da naj bi bil glavni vzrok za dejanje ljubosumje.

Kot je še dodal, je osumljeni dejanje izvršil v pričo več naključno prisotnih ljudi in tudi v pričo njunega otroka, ki se je sicer takrat nahajal v avtomobilu. Po dejanju je nož na kraju dogodka odvrgel ter se skupaj z otrokom odpeljal proti Slovenski Bistrici. Od tam je poklical policijo, naznanil kaznivo dejanje in se predal policistom.

39-letnika so že obravnavali zaradi nasilja v družini, ko se je znesel nad isto partnerko

Preiskava sicer še poteka, Turk pa je potrdil, da so osumljenega, ki ima prebivališče prijavljeno v Celju, leta 2011 in 2014 že obravnavali zaradi nasilja v družini, ko se je znesel nad isto partnerko. Ta je po njunem razhodu živela v okolici Ljubljane, poleg skupnega otroka je imela še enega mladoletnika, za oba pa je zdaj poskrbel center za socialno delo.

Po njegovih informacijah so osumljenemu v preteklosti izrekli prepoved približevanja, a je ukrep pozneje prenehal. "Menim, da smo vse pristojne institucije glede na takrat razpoložljive ugotovitve in okoliščine, naredile vse, kar je bilo v naši moči. Vendar se vseh dejanj žal ne da preprečiti," je Turk odgovoril na vprašanje, ali bi žalosten dogodek z drugačnim ukrepanjem v preteklosti lahko tudi preprečili.

Kot je še pojasnil, letno na območju PU Celje obravnavajo približno 250 primerov nasilja v družini. Lani so jih tako zabeležili 235, leto prej 271, na območju celotne države pa je število primerov prav tako padlo iz okoli 1600 na 1200.

STA


Najbolj brano