Glasbenika zgladila zamero

Glasbenika Gal Gjurin in Marko Slokar sta včeraj dopoldne koncertni prizorišči zamenjala za sodišče. Gjurin je proti Slokarju vložil zasebno kazensko tožbo zaradi kaznivega dejanja razžalitve, a sta sodnijo vseeno zapustila v miroljubnejših tonih.

Roker Marko Slokar je z zapisom na spletu užalil glasbenika 
Gala Gjurina, tako da je ta proti njemu vložil zasebno 
kazensko tožbo, a sta  na sodišču zgladila zamero.
Roker Marko Slokar je z zapisom na spletu užalil glasbenika Gala Gjurina, tako da je ta proti njemu vložil zasebno kazensko tožbo, a sta na sodišču zgladila zamero. 

KOPER > Koprski okrožni sodnik Matevž Gros je za včeraj razpisal predobravnavni narok, na katerem bi se moral 52-letni Marko Slokar iz Pivke, glasbenik in tekstopisec, dolgoletni član rock skupine Requiem, zdaj pa kitarist skupine Stare device, izreči o krivdi za kaznivo dejanje razžalitve, ki naj bi ga storil z objavo na spletu, natančneje na facebooku. A formalno sodnik tega vprašanja ni uspel postaviti, saj je odvetnik Dušan Csipö v imenu Gala Gjurina, ki je proti Slokarju vložil zasebno kazensko tožbo, predlagal, da se pogovorijo o možnosti poravnave.

Sodnik Gros je tako narok prekinil, nazadnje pa sodni postopek ustavil, saj sta se glasbenika uspela dogovoriti. Odvetnik Csipö nam je pojasnil, da sta Gjurin in Slokar še pred obravnavo sklenila sporazum, po katerem se je Slokar Gjurinu opravičil, Gjurin pa je njegovo opravičilo sprejel. Po sporazumu bo sodne stroške plačal Slokar, Gjurin pa je odstopil od zahteve po odškodnini.

Gal Gjurin je z odvetnikom zasebno kazensko tožbo proti Slokarju vložil zaradi njegovega zapisa na facebooku pred približno poldrugim letom, s katerim ga je Slokar užalil.

SP


Najbolj brano