Gašpar Mišič in Luka Koper sta se zavila v molk

“Nobenih izjav, nobenih izjav,” je odvetnik Uroš Križanec na koprskem delovnem sodišču vlekel svojega klienta Gašparja Gašparja Mišiča stran od novinarjev. Mišič, ki ga je po sklepu višjega sodišča v Kopru nadzorni svet Luke nezakonito odpoklical s položaja predsednika uprave, je proti Luki sprožil še delovni spor zaradi prenehanja pogodbe o zaposlitvi.

Vedno zgovornega Gašparja Gašparja Mišiča je njegov  
odvetnik Uroš Križanec danes pred  koprskim delovnim 
sodiščem posebej opominjal, naj ne daje nobenih izjav o 
poravnalnem naroku v delovnem sporu z Luko Koper.   Foto: STA
Vedno zgovornega Gašparja Gašparja Mišiča je njegov odvetnik Uroš Križanec danes pred koprskim delovnim sodiščem posebej opominjal, naj ne daje nobenih izjav o poravnalnem naroku v delovnem sporu z Luko Koper.  Foto: STA

KOPER > Na današnjem poravnalnem naroku sta se sprti strani dogovorili, da si pustita še nekaj časa za nove predloge za morebitno poravnavo, smo izvedeli. Sodišče bo tako o zakonitosti Mišičeve odpovedi pogodbe o zaposlitvi in morebitni odškodnini, ki bi mu pripadla, odločalo čez približno mesec dni. Do takrat pa pričakuje nove predloge sprtih strani za morebitno poravnavo.

Luka še na vrhovno sodišče

Nadzorniki Luke Koper so Gašparja Gašparja Mišiča predčasno odstavili z vrha družbe pred tremi leti. Mišič pa je vložil tako odškodninsko tožbo kot tudi delovni spor. Novembra lani je višje sodišče pravnomočno odločilo, da je bil sklep o Mišičevem odpoklicu ničen. Mišiču je na sodišču uspelo ovreči razloge, s katerimi so ga nadzorniki odpoklicali. Sodišče je tako presodilo, da Mišič ni zlorabljal preferenčnega glasu v upravi in da je bila večina odločitev uprave sprejeta soglasno. Niti očitek nadzornega sveta, da uprava pod Mišičem ni delovala, kot bi morala, sodišča ni prepričal.

Nadzorniki vseeno vztrajajo, da so imeli za razrešitev Mišiča vse argumente, zato je Luka pred časom na vrhovno sodišče vložila še zahtevo za izredno revizijo tega postopka, ki pa še ni odločilo.

Še je upanje za poravnavo

Mišič se kljub dobljeni odškodninski tožbi ne more vrniti na vrh Luke. Pričakuje pa odškodnino. Kolikšna bo, bo znano, ko se bo končal še delovni spor.

Mišič je sicer pred časom ocenil, da bi njegova celotna plača do konca petletnega mandata skupaj znašala med 700.000 in 800.000 evri, a da bi bil pripravljen ob takojšnjem izplačilu sprejeti polovico. Danes pa sicer zgovorni Mišič po odvetnikovem navodilu ni dajal izjav, molčal je tudi odvetnik Luke Miran Kovačič. Izvedeli smo, da so se k molčečnosti zavezali, ker so si dali še eno priložnost. Do aprila, ko naj bi se postopek poravnave nadaljeval, naj bi pripravili nove predloge. KATJA GLEŠČIČ


Najbolj brano