Gasilska smola v krožišču

Voznik gasilske cisterne je imel v soboto popoldne veliko smole. Med nujno vožnjo se je vozilo v krožišču pri Tuš planetu, nedaleč od gasilskega doma, obrnilo na desni bok. “Še dobro, da se naš gasilec ni poškodoval in da za njim v krožišču ni bilo nikogar, saj bi nam bilo sicer še huje,” je po nesreči povedal direktor koprske gasilske brigade Vilij Bržan.

Gasilska cisterna se je v krožišču, le lučaj od gasilskega 
doma, prevrnila na desni bok.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Gasilska cisterna se je v krožišču, le lučaj od gasilskega doma, prevrnila na desni bok.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Nesreča se je zgodila v soboto, malo po 16. uri, ko je 32-letni gasilec z vozilom cisterno hitel proti Ankaranski cesti, kjer je na parkirišču gorelo vozilo. V krožišču je zapeljal na rob cestišča in cisterna se je prevrnila. Na kraj so prihiteli še drugi gasilci, policisti in reševalci. Na srečo pa jo je gasilec odnesel brez poškodb, gašenje avtomobila pa so prevzeli njegovi kolegi. Z dvigalom so nato dvignili cisterno in sprostili promet v krožišču.

“Ko gasilci lovijo sekunde, da bi čim prej prišli na kraj požara ali nesreče, se na žalost zgodijo tudi nesreče. Zadovoljen sem, ker se gasilcu ni zgodilo nič, in še dobro, da za njim ni bilo nobenega vozila, saj bi nam bilo še huje, če bi se še komu kaj zgodilo,” je povedal direktor koprske gasilske brigade Vilij Bržan.

Dodal je še, da si bo poškodovano vozilo predvidoma danes ogledal cenilec. Cisterno imajo že več kot 15 let in vprašanje je, če se bodo sploh odločili za popravilo. Bržan je povedal, da se bodo verjetno odločili za nakup nove, saj morajo biti njihova vozila tehnično res brezhibna.

V gasilskih enotah imajo sicer za vsako poškodbo na opremi ali vozilu predviden postopek za ugotavljanje odgovornosti. Imenujejo komisijo, ki preveri okoliščine posameznega dogodka ali poškodovanja opreme. Bržan je pojasnil, da je najmilejša kazen, ki jo nazadnje izreče direktor zavoda, opomin. Lahko pa izreče tudi denarno kazen, ki je sicer v sorazmerju s škodo.

SP


Najbolj brano