Gasilci voznico rešili iz avta

Minuli konec tedna se je na primorskih cestah ob gostem prometu zgodilo več nesreč, ki pa se na srečo niso končale s hujšimi posledicami. Na cesti med Ilirsko Bistrico in Šembijami je močno počilo že v petek zvečer, čeprav sta obe udeleženi vozili precej poškodovani, so reševalci v bolnišnico odpeljali le povzročiteljico, ki naj bi utrpela lažje poškodbe.

Bistriški gasilci so voznico s tehničnim posegom rešili iz 
razbitega avta.
Bistriški gasilci so voznico s tehničnim posegom rešili iz razbitega avta.  

PRIMORSKA > Motoristični izlet 24-letnega motorista in njegove enako stare sopotnice je včeraj, okoli 13. ure, prekinila nesreča. Peljala sta se iz Bovca proti Logu pod Mangrtom, ko je 24-letnik zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v zadnji del avta, ki je na cesti ustavil zaradi vozila, ki je pred njim zavijal s ceste. Motorist in sopotnica sta padla in se laže poškodovala. Oskrbeli so ju člani bovške gorske reševalne službe, ki so bili v bližini kraja nesreče, nato pa so jima do prihoda ekipe nujne medicinske pomoči pomagali še bovški gasilci. Reševalci in gasilci so oba odpeljali na zdravljenje.

Že v petek zvečer so bistriški gasilci v bolnišnico odpeljali 30-letno voznico, ki se je poškodovala v nesreči na cesti med Šembijami in Ilirsko Bistrico. Ob 20.40 je v ovinku z avtom zapeljala na nasprotno stran ceste in trčila v vozilo, ki je takrat pravilno pripeljalo nasproti. Bistriški gasilci so voznico s tehničnim posegom rešili iz avtomobila ter jo predali v oskrbo reševalcem, ki so jo nato odpeljali na zdravljenje v izolsko bolnišnico. Voznica, doma iz okolice Ilirske Bistrice, se je v nesreči laže poškodovala.

V soboto popoldne pa se je na avtocesti med Postojno in Razdrtim poškodoval 29-letni motorist iz Romunije. Izgubil je nadzor nad motorjem in trčil v ograjo. Tudi on naj bi se laže poškodoval. Posredovali so gasilci PGD Postojna in Razdrto, ki so pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovanega motorista v reševalno vozilo. Odpeljali so ga na zdravljenje v ljubljanski klinični center. SP


Najbolj brano