Gasilci so si oddahnili

“Ko smo zagledali lastnika hiške, smo si oddahnili,” je napete trenutke iskanja pogrešane osebe v plamenih dotrajane hiške v Postojni opisal Borut Smrdel. Gasilci so prejeli informacijo, da je v goreči hiši moški, k sreči pa informacija ni bila točna. Ožgano in dotrajano hiško so nato porušili in prostor očistili.

Postojnski gasilci so požar pogasili, kar je ostalo od stare in 
dotrajane hiške, pa so nazadnje z delovnimi stroji porušili.
Postojnski gasilci so požar pogasili, kar je ostalo od stare in dotrajane hiške, pa so nazadnje z delovnimi stroji porušili.  

POSTOJNA > Zagorelo je v sredo zgodaj popoldne. Minuto pred drugo uro so gasilce poklicali iz regijskega centra in jim povedali, da gori hiška in da prijavitelj sumi, da je v njej še vedno moški, ki se je tam občasno zadrževal. “Ko smo prihiteli na kraj, smo istočasno začeli gasiti in z dihalnimi napravami vstopili v prostor, da bi našli stanovalca. Hiša je bila že vsa v ognju,” je povedal Borut Smrdel iz postojnskega gasilskega društva. Na njihovo veselje se je čez nekaj trenutkov na prostem prikazal lastnik, ki sploh ni bil v goreči hiški. Zatrdil je, da v njej ni nikogar, vseeno pa so gasilci še enkrat pregledali prostore in nato dokončno pogasili baraki podobno hišo. Ogenj jo je uničil v celoti, saj njene notranje stene niso bile zidane, ampak le ometane pletene lese.

Po podatkih policije je 55-letni domačin v baraki zakuril peč in odšel stran, ogenj pa se je razširil po prostoru. Škoda naj bi znašala približno 3500 evrov. Ker so se sprva bali, da je v ognju moški, so na Volaričevo ulico prihiteli tudi zdravstveni reševalci. Zaradi cevi, ki so jih vlekli čez cesto, je policija za nekaj časa zaprla ulico, gost dim pa je se je širil vse do bližnjih stanovanjskih blokov.

Ker je bilo prenevarno, da bi ožgano hiško prekrili ali kako drugače sanirali, so se na postojnskem štabu civilne zaščite odločili in z gradbenimi stroji hiško porušili, prostor pa očistili. Požar so sprva gasili štirje postojnski gasilci, nato pa se jim jih je pridružilo še sedem.

DC


Najbolj brano