Gasilci so po nalivih imeli veliko dela zlasti na Vipavskem

Močne padavine so včeraj popoldne in zvečer po Sloveniji, zlasti na Vipavskem povzročile številne težave. Meteorna voda je predvsem zalivala stanovanjske objekte, zaradi česar so veliko dela imeli gasilci, ki so črpali vodo in postavljali protipoplavne vreče, je razvidno z dnevnega biltena uprave za zaščito in reševanje.

 Foto: Boštjan Pirjevec
Foto: Boštjan Pirjevec

PRIMORSKA > Po 18. uri je v občini Ajdovščina zaradi močnih padavin na območju Vrtovina narasel hudournik in ogrožal stanovanjski objekt, v Gaberjah je potok prestopil bregove, v Vrtovinu in Budanjah je meteorna voda poplavila prostore v stanovanjskem objektu ter v Ajdovščini je voda zalila prostore doma starejših občanov. Posredovali so gasilci, ki so prečrpali meteorno vodo iz poplavljenih prostorov ter zavarovali pred morebitnim udorom vode.

Tudi v občini Vipava so morali posredovati gasilci zaradi močnih padavin. V vaseh Lože, Slap in Erzelj je voda zalila prostore stanovanjskih objektov, v Gočah pa silos s krmo za živino. V Spodnji Branici v občini Nova Gorica je meteorna voda zalila rastlinjak, v Braniku pa ogrožala stanovanjski objekt.

Na območju naselij Kodreti, Čehovini in Dolanci v občini Komen je meteorna voda na več mestih poplavila cestišče, ogrožala več stanovanjskih objektov, zalila eno klet, stanovanjski in gospodarski objekt ter hlev.

STA


Najbolj brano