Turki so se iz protesta usedli sredi avtoceste

Dars je moral danes okoli poldneva na dolenjski avtocesti za približno pol ure zapreti vse steze v smeri od Obrežja proti Ljubljani. Nenavaden vzrok za takšen ukrep je bil protest potnikov iz dveh vozil francoskih registrskih tablic, ki nista imeli vinjet. Ti so se pri cestninski postaji Drnovo zaradi kazni protestno usedli na vozni pas avtoceste.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

NOVO MESTO > Kot so pojasnili na Policijski upravi Novo mesto, so potniki s tem ogrozili sebe in druge udeležence v cestnem prometu. Po pol ure so policisti protestnike odstranili na počivališče in sprostili promet, štirim državljanom Turčije pa izrekli denarne kazni zaradi prepovedane uporabe javne ceste, s katero se zaseda cestišče z namenom oviranja ali preprečevanja prometa na njej.

Policisti so vsakemu od četverice napisali kazen v višini 400 evrov. Eden od njih jo je plačal takoj, ostalim trem pa so v skladu z zakonom o prekrških začasno do plačila kazni odvzeli dokumente. Dokument jim je začasno odvzel tudi Dars, saj jih čaka še kazen zaradi vožnje po avtocesti brez vinjete.

STA


Najbolj brano