Francoz drvel po avtocesti

V petek popoldne je policiste obvestil očividec, da na avtocesti pred izvozom za Unec pelje bel BMW s hitrostjo 200 km/h. Policisti so na Fernetičih ustavili 49-letnega Francoza, ki je na razdalji dobrih dveh kilometrov vozil s povprečno hitrostjo 187 km/h. Francoza so kaznovali s precej zasoljenim plačilnim nalogom.

 Foto: Adriana Buzleta
Foto: Adriana Buzleta

PRIMORSKA > V petek ob 15. uri se je zgodila prometna nesreča v Pradah, ki jo je povzročila 42-letna voznica osebnega avtomobila iz Izole, s tem ko je v križišču izsilila prednost 24-letnemu vozniku osebnega avtomobila. V prometni nesreči sta bila oba poškodovana (Izolanka laže, Pradčan pa huje). Povzročiteljici sledi kazenska ovadba.

Izginilo 400 kilogramov jabolk

V okolici Čepnega je nekdo domačinu ukradel 400 kilogramov jabolk, vrednih 120 evrov.

Vlomilci na delu

V vasi pri Ilirski Bistrici je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo, od koder je odnesel ročno uro. Lastniki so oškodovani za 300 evrov.

V Pivki je bil prav tako na delu nepovabljeni gost, ki je vlomil v stanovanjsko hišo in lastnikom ukradel za 100 evrov zlatnine, nekaj zbirateljskih bankovcev in kovancev različnih držav.

V Divači je v soboto neznanec vlomil v stanovanjsko hišo in lastnikom odnesel zlatnino v vrednosti 500 evrov.

Pregloboko pogledal v kozarec in končal na strehi

V soboto ob 4. uri je pri Dutovljah 41-letni Italijan zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in se prevrnil na streho. Napihal je 0,45 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Postojnčana grozila natakarici

V soboto zjutraj so policisti prejeli prijavo, da sta v postojnskem baru nasilna domačina. Ker jima zaposlena ni hotela postreči alkoholne pijače, sta jo pričela zmerjati in ji groziti. Policisti so ju kaznovali s plačilnima nalogoma. Že čez slabo uro sta skakala po sredini ceste, policisti pa so ju zaradi nadaljevanja kršitve javnega reda in miru odpeljali na hladno.

Zagorela hiša v Bukovici

Včeraj so policiste obvestili o požaru podstrešja ene od stanovanjskih hiš v naselju Bukovica. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je v prvi etaži stanovanjske hiše zagorel pralni stroj, ogenj pa se je nato razširil na podstrešje stanovanjskega objekta. Lastnik je požar pogasil še pred prihodom gasilcev, zaradi požara pa je nastala materialna škoda v višini približno 5000 evrov. Ker se je lastnik pri gašenju požara nadihal dima, so ga kasneje reševalci NMP ZD Nova Gorica z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnji pregled v šempetrsko bolnišnico.

Odmontirali motor

V Luciji so domačinu s čolna PI758 odmontirali motor znamke yamaha, vreden 800 evrov.

Odnesel denar in televizor

V Ilirski Bistrici je včeraj neznanec vlomil v gostinski lokal. Iz omarice je ukradel denarnico s 120 evri. S stojala pritrjenega na steni, je ukradel tudi televizor.

“Poljski” vlomilec

V okolici Izole je nekdo vlomil v leseno barako na njivi. Ukradel je kompresor, motorno žago znamke alpina, visokotlačni čistilec znamke kercher in avtodvigalo. Lastniki so oškodovani za 1000 evrov.

Nasilna očeta

V Pivki so policisti obravnavali kaznivo dejanje nasilje v družini. Nasilnemu moškemu so izrekli prepoved približevanja partnerki in otroku, sledi mu tudi kazenska ovadba.

Sežanski policisti so v eni od okoliških vasi obravnavali nasilje v družini. Tudi v tem primeru so moškemu izrekli prepoved približevanja in zanj napisali kazensko ovadbo.

Vlomilci na Koprskem

V vasi pri Kopru je včeraj neznanec vlomil v stanovanjsko hišo in ukradel zlat nakit v vrednosti 4000 evrov.

V Kopru je nekdo vlomil v vrstno hišo in odnesel fotoaparat znamke nikon in nekaj zlatnine. Lastnik je oškodovan za 1000 evrov.

NR


Najbolj brano