Filmski rop v Milanu

V italijanskem Milanu se je v petek zgodil rop, ki bi zagotovo lahko končal v filmu. Štirje roparji so izkopali rov pod banko v središču mesta in jo tudi oropali. Še več, okoliški prebivalci so nekaj dni pred tem slišali nenavadno dogajanje pod tlemi in na to opozarjali pristojne v banki in policijo, a se očitno za njihova opozorila niso zmenili.

MILANO > Roparji so, potem ko so izkopali rov pod banko, skozi njega tudi vstopili v prostore banke in počakali na prihod prvih zaposlenih. Nato so jih prisilili, da so odprli sefe, ki so jih roparji tudi izpraznili.

Ko se je sprožil alarm, je policija lahko na mestu ropa le ugotovila, da so roparji pobegnili skozi rov.

Takoj so se oglasili okoliški prebivalci, ki so pristojne pred tem opozarjali, da se pod stavbo nekaj čudnega dogaja. "V soboto zvečer smo zaslišali nenavadne zvoke. Med seboj smo se pošalili, češ ali kdo hoče oropati banko," je za medije povedal eden od neimenovanih prebivalcev.

Pojasnil je, da so v ponedeljek opozorili banko na tresljaje, ki so jih začutili. Nekateri pa so v torek tudi šli na policijo, saj se hrup ni polegel. V četrtek zvečer, torej večer pred ropom, se je celo pločnik pred banko tresel, je opisal lokalni prebivalec.

Rop je bil torej kljub več opozorilom uspešen, izkupiček štirih nepridipravov pa za zdaj še ni znan.

STA


Najbolj brano