FB umor: Olovcu in Kovaču več kot 20 let zapora

Okrožno sodišče v Krškem je danes Aleša Olovca in Martina Kovača spoznalo za kriva umora na grozljiv način in neupravičeno slikovno snemanje v primeru, znanem kot Facebook umor. Olovec je dobil enotno kazen 21 let in 11 mesecev zapora, Kovač pa 20 let in 11 mesecev. Poleg tega se obema pripor podaljša do nastopa kazni.

Okrožno sodišče v Krškem je danes Aleša Olovca in Martina 
Kovača spoznalo za kriva umora na grozljiv način in neupravičeno slikovno snemanje v primeru, znanem kot Facebook umor. Foto: STA
Okrožno sodišče v Krškem je danes Aleša Olovca in Martina Kovača spoznalo za kriva umora na grozljiv način in neupravičeno slikovno snemanje v primeru, znanem kot Facebook umor. Foto: STA

NOVO MESTO > Tožilka je sicer danes v zaključnih besedah za vsakega zahtevala po 25 let zapora za grozljiv umor v sostorilstvu ter po eno leto zapora za nedovoljeno snemanje oziroma ustrezno enotno kazen.

Obramba Olovca je medtem predlagala, da se obtoženega kaznuje le za posebno hudo telesno poškodbo iz malomarnosti, češ da snemanje, ki sta ga prenašala prek facebooka, ni bilo protipravno.

Obramba Kovača pa je zahtevala oprostilno sodbo, češ da mu niso dokazali, da je storilec očitanih dejanj.

Obtožnica ju je bremenila, da sta letos februarja pri Podbočju surovo pretepla 26-letnika, zaradi česar je ta pozneje umrl, in napad objavila na družbenem omrežju facebook.

STA


Najbolj brano