Evakuacija zaradi paketa s travo

V paketu, zaradi katerega so sredi septembra izpraznili stavbo koprskega sodišča, je bila manjša količina indijske konoplje. Policisti pošiljatelja še niso izsledili. Pa tudi če ga bodo, mu zaradi njegove neslane šale ne bo treba plačati stroškov, ki so nastali zaradi izpraznitve sodne stavbe in policijske intervencije.

Zaradi paketa, ki so ga dobili s pošto na vložišču, so sodno 
stavbo izpraznili.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Zaradi paketa, ki so ga dobili s pošto na vložišču, so sodno stavbo izpraznili.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Pred štirimi tedni, v ponedeljek, 14. septembra, so že kmalu po začetku obravnav morali izprazniti sodno stavbo. Na vložišče koprskega sodišča je s pošto prišel sumljiv paket, ovit v darilni papir s srčki in oblepljen. Ker je poleg vsega v paketu še sumljivo ropotalo, so o njem obvestili policiste. Že takrat smo poročali, da naj bi v paketu našli sumljive rastlinske delce. Po štirih tednih so nam na koprski policijski upravi pojasnili, da je analiza v nacionalnem forenzičnem laboratoriju potrdila, da je bila v paketu prepovedana konoplja. Nekdo je s paketom na sodišče poslal manjšo količino te snovi.

Policisti s koprske policijske postaje bodo na koprsko tožilstvo zoper za zdaj še neidentificiranega storilca podali le poročilo, saj s preiskavo niso ugotovili znakov kaznivega dejanja, je povedala tiskovna predstavnica PU Koper Anita Leskovec.

Koprski policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, da bi ugotovili identiteto pošiljatelja paketa. Ker je bila v njem manjša količina posušene konoplje, gre v tem primeru le za prekršek po zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami. Tudi če ga bodo odkrili, pa mu ne bo treba plačati stroškov policijske intervencije, so na naše vprašanje odgovorili na koprski policijski upravi.

Zaradi paketa, ki je bil naslovljen samo na koprsko okrožno sodišče, ni pa bilo napisano, komu je namenjen, so v ponedeljek pred štirimi tedni izpraznili sodno stavbo, policisti pa so zavarovali ožje in širše območje sodišča. V Koper so poklicali tudi policista bombologa iz specialne enote oziroma iz njihovega oddelka za protibombno zaščito.

Bombni tehnik je paket v vložišču pregledal in kmalu ugotovil, da pošiljka ni bila nevarna, zaposleni pa so se po približno treh urah lahko vrnili na delo.

SIJAN PRETNAR


Najbolj brano