Enega od osumljencev za ugrabitev Škrbićeve naj bi policiji pomagal najti njen partner

Sojenje Milanu Trivkoviću, ki naj bi sodeloval pri ugrabitvi Zorice Škrbić, se je danes nadaljevalo z branjem listin. Iz njih izhaja, da se je Trivković med osumljenci znašel sredi julija, na podlagi informacij, ki jih je policiji posredoval partner Škrbičeve, Dejan Vidmar. Ta sicer na Dobu prestaja 14-letno zaporno kazen zaradi ropa SKB.

Sojenje Milanu Trivkoviću, ki naj bi sodeloval pri ugrabitvi 
Zorice Škrbić, se je danes nadaljevalo z branjem listin. Foto: Nebojsa Tejic
Sojenje Milanu Trivkoviću, ki naj bi sodeloval pri ugrabitvi Zorice Škrbić, se je danes nadaljevalo z branjem listin. Foto: Nebojsa Tejic

LJUBLJANA > V predlogu za izdajo odredbe o tajnem opazovanju iz 15. julija lani so policisti namreč zapisali, da jih je Vidmar poklical v začetku julija. V pogovoru je Vidmar policistom povedal, da je od znanca, ki ga ni želel razkriti, izvedel, da je bela alfa romeo, v katero so ob ugrabitvi zvlekli Škrbićevo, po ugrabitvi zavila na gozdno pot na južnem obrobju Ljubljane. Vendar je bil tam gozdar, ki je čistil drevje po žledolomu, zaradi česar je alfa tudi odpeljala.

Gozdar prepoznal voznika

Policisti so gozdarja izsledili, ta pa jim je potrdil, da je bil 26. junija proti večeru, ko so Škrbičevo ugrabili, v gozdu. Ko je na kombi nalagal drva, je po gozdni poti pripeljala bela oziroma bež alfa romeo, na sprednjih sedežih pa sta sedela moška, sovoznik star okoli 35 let, voznik pa med 25 in 30 leti, oba sta nosila črni kapi in črne majice ter bila bolj krepke postave, je policistom pripovedoval gozdar.

Vozilo je nato pospešeno odpeljalo vzvratno, še izhaja iz gozdarjeve izpovedi na policiji. Kljub temu manevru je gozdar uspel prepoznati voznika. Njegovega imena sicer ni poznal, vedel pa je, kje živi in policistom hišo tudi pokazal. Edini med stanovalci hiše, ki je ustrezal opisu, je bil danes obtoženi Milan Trivković.

Obramba tukaj opozarja, da Trivković na zaslišanju 4. septembra lani še ni vedel, da ga policija obravnava kot osumljenca in da policija pri zaslišanju tudi ni upoštevala določila zakona o kazenskem postopku, ki določajo pravice osumljencev.

Prva, ki ju je policija osumila vpletenosti v ugrabitev in mučenje Škrbićeve, sta bila Blagoj Sazdov in Željko Petrović. Oba sta očitana kazniva dejanja že priznala ter bila obsojena na 14 oziroma 15 let zapora.

Izdale so jih biološke sledi, najdene na kraju mučenja

Že nekaj dni po ugrabitvi Škrbićeve so policisti prosili za odobritev tajnega opazovanja, izdale so jih namreč biološke sledi, najdene na kraju mučenja. Policisti so na seznam osumljencev takoj zatem uvrstili še Mitjo Požuna, prijatelja Škrbičeve.

Izpisi telefonskega prometa so pokazali, da je Požun s Škrbićevo najprej govoril dve uri, nato pa še slabo uro pred ugrabitvijo. Ker je bil Požunov mobilni telefon ob zadnjem klicu lociran na isti bazni postaji kot mobilni telefon Škrbićeve in ker je klic trajal le 27 sekund, je policija sklepala, da je Požun, ki da je poznal dnevno rutino in navade Škrbićeve, preverjal, kje je žrtev kasnejše ugrabitve. Vendar se Požun med obtoženimi ni znašel.

Od za ugrabitev obtožene četverice sedaj sodijo le Trivkoviću, ostali trije so krivdo že priznali. Trivković, ki naj bi del poti vozil alfo z ugrabljeno Škrbićevo, krivde ne priznava, saj trdi, da je bil v času dogodka doma, kjer so imeli piknik. Trivkovićeve prijatelje, ki naj bi bili na pikniku, bodo zaslišali prihodnji petek.

STA


Najbolj brano