Ena oseba se je poškodovala

Ob 14.58 sta na glavni cesti Dobravlje-Cesta trčili osebni vozili. Gasilci iz GRC Ajdovščina so odklopili akumulatorja vozil ter zavarovali kraj dogodka. Ena oseba se je v nesreči poškodovala. Reševalci iz Zdravstvenega doma Ajdovščina so jo prepeljali v bolnišnico, piše na spletni strani Uprave za zaščito in reševanje.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

PRIMORSKA > Ponoči so policisti v Bukovici ustavili 37-letnega voznikaavtomobila in mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat a je pokazal 0,84 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi kršitve pa bo zoper navedenega voznika podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Kradli iz avtomobilov

Včeraj popoldne so tolminski policisti obravnavali vlom v parkirano osebno vozilo znamke opel na območju naselja Volarje. Neznani storilec je tekom včerajšnjega popoldneva pristopil po gozdni cesti pri obrežju reke Soče do omenjenega avtomobila in z neznanim predmetom razbil zadnje okno na vratih vozila. Ukradel je moško črno torbico z denarnico, v kateri je lastnik imel poleg osebnih dokumentov tudi bančno kartico. Lastniku je povzročil za približno 300 evrov škode. Tolminski policisti bodo na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev v zvezi z obravnavanim primerom podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Velika tatvina.

Prav tako so tolminski policisti včeraj popoldne obravnavali vlom v osebni avtomobil znamke vw polo ob makadamski cesti pri reki Soči. Neznanec je popoldne na parkirišču ob makadamski cesti pri reki Soči razbil šipo in vlomil v vozilo, iz katerega je vzel žensko torbico. Povzročil je za skupno približno 600 evrov škode. Tolminski policisti bodo na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev v zvezi z obravnavanim primerom tudi v navedenem primeru podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Velika tatvina.

V soboto 5 v zgodnjih večernih urah je bila policija obveščena o vlomu v zaklenjen parkirani avtomobil znamke škoda na travniku blizu naselja Ladra blizu reke Soče. Neznanec je razbil zadnje steklo na vratih vozila in nato ukradel oblačila, potovalno in teniško torbo ter toaletno torbico in lastniku povzročil skupno približno 300 evrov škode. Policisti so v zvezi z omenjenim vlomom v osebno vozilo obvestili tudi preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in novogoriško Okrožno državno tožilstvo. Bovški policisti bodo na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev v zvezi z obravnavanim primerom podali kazensko ovadbo.

Partnerja sta se sprla

Včeraj zvečer so policisti v enem od naselij v širši okolici Tolmina obravnavali kršitev javnega reda in miru v zasebnih prostorih, kjer je prišlo do spora med partnerjema. Policisti so v zvezi z obravnavanim primerom moškemu izdali plačilni nalog.

Planinka se je poškodovala

Včeraj ob 10.28 je bila policija obveščena o nesreči v gorah na območju Prisojnika. 37-letna planinka je med vzpenjanjem proti Prisanku padla in si poškodovala gleženj. Posredovali so reševalci Postaje GRS Bovec in dežurna ekipa za reševanje v gorah z vojaškim helikopterjem, ki so poškodovanko oskrbeli in jo nato prepeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico na Jesenice. Policisti so v zvezi z omenjeno zadevo tujo krivdo izključili.

Kolesarja sta se poškodovala

Včeraj v zgodnji večernih urah so policisti obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila v širši okolici Cerknega, v kateri je bil sam udeležen 58-letni kolesar. Idrijski policisti so ugotovili, da je kolesar okoli 19. ure s kolesom peljal po regionalni cesti iz Kladja v smeri vasi Planina in med vožnjo padel po vozišču in se poškodoval. Zaradi padca se je predvidoma lažje poškodoval. Kasneje so ga zdravniško oskrbeli v ZD Idrija. Policisti so v postopku med drugim ugotovili, da je kolesar vozil pod vplivom alkohola, saj je odrejeni preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,71 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zaradi kršitve prometne zakonodaje bodo idrijski policisti zoper njega podali ustrezen ukrep.

Policisti so bili v soboto ob 14.19 obveščeni, da je na območju Črnega vrha nad Cerknim pri vožnji po kolovozni poti padel in se predvidoma huje poškodoval 31-letni kolesar. Poškodovanemu kolesarju so zdravniško pomoč na kraju nudili reševalci NMP ZD Idrija in ga nato prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Motorist zapeljal na kamen in padel

V soboto nekaj pred 16. uro je bila policija obveščena o prometni nesreči na glavni cesti Trenta-Vršič zaradi neprilagojene hitrosti in v kateri je bil udeležen voznik motornega kolesa. 39-letni avstrijski motorist je vozil proti Vršiču in med vožnjo zapeljal na kamen ter izgubil oblast nad motornim vozilom. Pri padcu se je voznik predvidvoma lažje poškodoval. Na kraj so bili napoteni tudi bovški gasilci in dežurna ekipa GRS z Brnika z vojaškim helikopterjem, ki so ponesrečenega avstrijskega motorista zdravniško oskrbeli in ga nato odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico na Jesenice. Zaradi kršitve prometne zakonodaje bodo policisti zoper motorista izdali ustrezen ukrep.

NR


Najbolj brano