Ena oseba se je huje poškodovala

Na cesti Izola-Koper se je okoli 11. ure zgodila prometna nesreča, v kateri se je huje poškodovala ena oseba. Povzročil jo je voznik tovornega vozila iz Izole, zaradi neprilagojene hitrosti ga je zaneslo v levo, pri čemer je oplazil dva avtomobila, v tretje vozilo je trčil čelno in nato zadel še četrto vozilo, ki se nesreči ni moglo izogniti.

Po prvih podatkih naj bi tovorno vozilo, ki je prevažalo dva kombija, v desnem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zaneslo v levo, pri tem pa je trčilo v štiri avtomobile Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Po prvih podatkih naj bi tovorno vozilo, ki je prevažalo dva kombija, v desnem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zaneslo v levo, pri tem pa je trčilo v štiri avtomobile Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Na kraj nesreče so prispeli gasilci, ki so poškodovanega rešili iz avtomobila. Zaradi prometne nesreče pa je bila cesta med Izolo in Koprom zaprta do skoraj 15. ure, so povedali na Policijski upravi Koper.

Voznika tovornega vozila s priklopnikom, ki je prevažalo dva kombija v smeri iz Izole proti Kopru, je zaneslo v desnem ovinku. Prva dva avtomobila, ki sta prišla naproti, je oplazil, nato pa je bil že toliko na levem pasu, da je v tretji avtomobil, ki ga je vozil moški iz Šoštanja, trčil čelno. Ta voznik se je v prometni nesreči tudi huje poškodoval. Nato je nasproti pripeljal še četrti avtomobil, voznik katerega se je trčenju skušal izogniti tako, da se je umaknil na nasprotni pas. Toda ker sta tovorno in osebno vozilo z moškim iz Šoštanja po cestišču vijugala, se tudi četrti avtomobil trčenju ni mogel izogniti, vsa tri vozila pa so na to zdrsela v jarek in trčila v zid.

Povzročitelj prometne nesreče ni bil vinjen, pojasnjujejo na koprski policijski upravi. Nesreči pa bi lahko botrovalo tudi spolzko cestišče, saj je ravno pred nesrečo začelo močno deževati.

STA


Najbolj brano