En pretep, dve zgodbi

Poročilo izvedenca medicinske stroke in policije ter priče bodo verjetno določile krivca surovega pretepa na bencinskem servisu OMV predlani poleti. Napadeni trdi, da mu je napadalec s cokli zbil štiri zobe in zlomil obrazne kosti, obtoženi pa, da je oškodovanec padel s stola, ker je bil pijan.

Poleti leta 2013 naj bi pred bifejem na Šmarski cesti obtoženi 
Notranjec surovo obračunal s Koprčanom.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Poleti leta 2013 naj bi pred bifejem na Šmarski cesti obtoženi Notranjec surovo obračunal s Koprčanom.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Pretep se je zgodil konec julija leta 2013 na OMV-jevem bencinskem servisu na Šmarski cesti v Kopru. Po ugotovitvah policije je takrat do Milana B. iz Kopra pristopil Jernej Ž. iz Starega Trga pri Ložu, se z njim zapletel v prepir in ga surovo pretepel. Najprej naj bi ga z udarci podrl na tla, nato pa na tleh z lesenimi coklami brcal v glavo in telo. Milan B. je obležal z zlomljenim levim podočesnim lokom, zlomljeno levo ličnico in brez štirih zob.

“Vztrajam, da nisem kriv,” je včeraj odrezavo dejal danes 48-letni Jernej Ž., ki živi nekje na Obali. “Pa ste bili takrat tam?” ga je vprašala tožilka Nataša Valentič Kuštra. “Priče so namreč videle, kako ste stali nad njim in ga tepli.”“Vi ste bili gotovo zraven, pa ste to videli,” ji je zabrusil obtoženi. “Ne, videl je natakaričin fant,” je odgovorila tožilka. “Ta fant je povezan z njim. Zadaj je samo denarna igra. Natakarica dogajanja ni mogla videti, ker je vmes zid,” je vztrajal obtoženi.

Na vprašanje, v kaj je bil tistega dne obut, je odgovoril, da že 20 let nosi samo cokle. Na vztrajanje tožilke in sodnice Darje Srabotič, kaj sta imela z Milanom, je vendarle pojasnil, da je Milanu popravil avto, ki pa mu ni povrnil 1200 evrov stroškov. “On pa je imel denar in je šel z ljubico uživat na Hrvaško. Meni je lagal, da ga nima,” je pojasnil ozadje spora.

Zamere zaradi avta

Na izrecno vprašanje tožilke, ali ga je udaril, je odgovoril, da ne. “To ste vi rekli,” ji je zabrusil. Pojasnil je, da je Milana na črpalki samo grdo pogledal in vprašal, če bo dobil svoj denar, Milan pa naj bi dvignil kozarec in z njim zamahnil proti njemu. “Potem se je, verjetno zaradi zamaha, zvrnil s stola in padel na tla. Bil je zelo pijan. Če bi ga obrcal, bi bil danes kje drugje,” je sklenil svoj zagovor.

Danes 53-letni Milan B. pa je povedal povsem drugačno zgodbo. Pojasnil je, da je od Jerneja Ž. kupil avto znamke berlingo, potem pa se je na avtu pokvarila sklopka. Ker se je to zgodilo nekaj dni po nakupu, mu je Jernej popravil sklopko. Nato naj bi Jernej Milana prosil, da mu posodi berlinga, ker je moral z avtom v Ljubljano, na svojem pa ni imel vinjete. Milan mu ga je posodil, na poti proti Ljubljani pa je avto “zaribal”.

Oba trdita, da je lažnivec drugi

“Sam sem nato kupil material za popravilo, on pa ga je popravil. Jaz sem šel nato delat v Nemčijo in ko sem se vrnil, me je začel izsiljevati, me udaril in pretepel,” je povedal oškodovanec. “Laže, laže celo življenje in laže še danes,” je odvrnil, ko mu je tožilka povedala, kako se je zagovarjal obtoženi. Povedal je, da se je na bencinskem servisu ustavil takoj, ko se je pripeljal iz Nemčije, da takrat sploh še ni videl žene in je do njunega srečanja spil samo pol piva.

“Z ljubico na Hrvaško? S katero? Kako pa je ime tej ljubici?” se je smeje čudil Jernejevim navedbam in pojasnil, da je obtoženi kronični alkoholik ter hodi na zdravljenje v Ljubljano. “Hvala za zdravljenje,” je odvrnil Jernej, “ampak nikoli se nisem zdravil zaradi alkohola. On je največji lažnivec, kar sem jih kdaj spoznal,” je o Milanu povedal Jernej.

Napad so videli trije

Milan je povedal, da ga je Jernej napadel brez razloga ter mu je vse v zvezi z avtom plačal in še preplačal. Povedal je še, da je bil po napadu ves krvav, da so ga nato za silo pokrpali v Izoli, nato pa poslali v Ljubljano, kjer so mu pod kožo desnega lica vstavili plastično ploščico, da ima obraz simetričen. “Če ne bi bilo teh fantov na bencinskem servisu, ki so ga odvlekli stran, me morda danes ne bi bilo tukaj,” je sklenil.

Da je Jernej res napadel Milana, je takrat videla tudi natakarica na črpalki. Takoj je poklicala sodelavca, ki je stal na blagajni za gorivo, in on je stekel ven. Napad je videla skozi vrata in celo narisala skico dogajanja. Njen sodelavec, ki je stekel k moškima in ju razdvojil, je videl, da je Jernej Milana udaril v glavo, natakaričin fant pa je videl celo, kako je Jernej Milana brcnil v glavo in telo. Sojenje se bo nadaljevalo konec junija.

DANIJEL CEK


Najbolj brano