Emilio Fede obsojen na skoraj pet let zaporne kazni

Milansko prizivno sodišče je danes potrdilo obsodbe za tri obtožene v primeru Ruby, ki zadeva razvpite zabave v vili nekdanjega italijanskega premierja Silvia Berlusconija. Trojica njegovih nekdanjih sodelavcev je obsojena novačenja prostitutk in napeljevanja k prostituciji. Kazni jim je sodišče glede na obsodbo na prvi stopnji nekoliko znižalo.

Televizijski voditelj Emilio Fede, ki je delal tudi za Berlusconijeve televizijske kanale, je bil obsojen na štiri leta in deset mesecev zaporne kazni
Televizijski voditelj Emilio Fede, ki je delal tudi za Berlusconijeve televizijske kanale, je bil obsojen na štiri leta in deset mesecev zaporne kazni 

MILANO > Televizijski agent Lele Mora je po novem obsojen na šest let in mesec dni zapora, televizijski voditelj Emilio Fede, ki je delal tudi za Berlusconijeve televizijske kanale, pa na štiri leta in deset mesecev. Političarka Nicole Minetti iz vrst Berlusconijeve bivše stranke Ljudstvo svobode je bila obsojena na tri leta zaporne kazni.

Na sodišču prve stopnje v Milanu julija lani so bili obsojeni na med pet in sedem leta zapora. Na današnjo sodbo se lahko obsojeni še pritožijo.

V primeru Ruby je bil Berlusconi junija 2013 na prvi stopnji zaradi zlorabe položaja in spolnih odnosov z mladoletnico obsojen na sedemletno zaporno kazen. Prizivno sodišče je nato julija to sodbo presenetljivo razveljavilo. Kot so pojasnili sodniki, ni bilo jasnega dokaza, da je Berlusconi, ki je Ruby sicer plačeval za spolne odnose, vedel, da je stara 17 let, ko je leta 2010 obiskovala njegovo rezidenco blizu Milana.

STA


Najbolj brano