Eksplozija poškodovala vozili

Lastnik vozila je v nedeljo ponoči v Ulici II. prekomorske brigade v Kopru najprej slišal močan pok, nato pa šel pogledat svoje vozilo. Opazil je, da je poškodovano. Policisti so ugotovili, da so poškodovana vrata in da je sprožena zračna blazina. Nekdo je očitno postavil močnejše pirotehnično sredstvo, ki je eksplodiralo in poškodovalo dve vozili. Policisti nadaljujejo z zbiranjem informacij.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > Policiste so v petek obvestili o gozdnem požaru na območju Šared-Grbci. Domačin je kuril oljke in mu je ogenj ušel izven nadzora. Požar so gasilci pogasili, domačinu pa sledi ukrep, ker ni ustrezno zavaroval kraj kurjenja.

Ukradli bakrene žlebove

V Jurčičevi ulici v Postojni je nekdo s hiše ukradel pet metrov bakrenih žlebov, vrednih 150 evrov.

Vozila pijana

V soboto dopoldan so policisti na Liminjanski cesti v Luciji ustavili 64-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima vozniškega dovoljenja in je vozil pod vplivom alkohola (0,48 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

Zvečer so policisti pri Bertokih ustavili 47-letnega Italijana, ki je vijugal po cesti. Alkotest mu je pokazal 0,79 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Sledita obdolžilni predlog in privedba na okrajno sodišče.

Vlomilci na delu v lokalu in trgovinah

Na Pristaniški ulici v Kopru je nekdo vlomil v lokal, iz katerega je ukradel 600 evrov. Poleg tega je vlomil še v dve prodajalni. Policisti zbirajo obvestila in iščejo storilca.

Za volanom brez vozniškega dovoljenja

V Sečovljah so ustavili voznika osebnega avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Iz hiše odnesel prenosni računalnik

V Kopru je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je celo hišo in ukradel prenosni računalnik. Lastnik je oškodovan za 1300 evrov.

Na Bovškem so vlamljali v vozila

Včeraj popoldne so vlomili v dve tuji motorni vozili (osebno vozilo znamke dacia in kombi znamke iveco), ki sta bili parkirani na makadamskem parkirišču pred vstopom v kanjon Sušec blizu naselja Srpenica. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec vlomil in si iz osebnega vozila prilastil 400 evrov gotovine, iz kombija pa je poleg 150 evrov ukradel tudi fotoaparat. V obeh primerih sta oškodovanca državljana Avstrije. Policisti bodo v zvezi z obravnavanima primeroma glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo na pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na Goriškem vlamljali v poslovne prostore

Daneszjutraj so policiste obvestili o vlomu v poslovne prostore zasebnega podjetja v Kromberku pri Novi Gorici.

Po prvih ugotovitvah je neznani storilec med vikendom vlomil skozi vhodna vrata objekta in vstopil v notranje prostore. Storilec iz notranjosti ni ukradel ničesar, po izvršitvi kaznivega dejanje je kraj zapustil in odšel neznano kam.

Poleg navedenega primera so policisti danes zjutraj obravnavali tudi vlom v eno od trgovin v Novi Gorici, kjer je neznani storilec iz notranjosti objekta ukradel blagajniški minimum in s tem gospodarsko družbo oškodoval za približno sto evrov.

Danes zjutraj so policiste obvestili tudi o vlomu skozi vhodna vrata ene od trgovin v Kromberku. Tudi v navedenem primeru je neznani storilec v notranjosti poslovnih prostorov našel in si iz blagajne prilastil nekaj sto evrov gotovine.

Policisti so v zvezi z obravnavanimi vlomi obvestili tudi pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici). Okoliščine kaznivih dejanj novogoriški policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave na podlagi ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vrečka z delci rastline

V soboto pozno zvečer so policisti v Ajdovščini imeli v postopku 22-letnega moškega in mu v postopku zasegli PVC vrečko z vsebino delcev zelene rastline. Policisti so mu rastlinske delce zasegli in poslali v nadaljnjo analizo. Če bo analiza potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo (konoplja), bodo policisti zoper mlajšega moškega uvedli hitri postopek zaradi storitve prekrška 33. člena Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Trčila mlajša kolesarja

Danes ob 7.45 je bila policija obveščena o prometni nesreči v Novi Gorici, v kateri sta bila udeležena dva kolesarja (24-letna kolesarka in mladoletni kolesar). Po sedaj zbranih podatkih je do trčenja med obema kolesarjema prišlo na kolesarski stezi blizu podhoda krožišča med Novo Gorico in Kromberkom. Poleg policije so na kraju posredovali tudi novogoriški poklicni gasilci in reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so obema predvidoma lažje poškodovanima osebama na kraju nudili zdravniško pomoč in ju nato odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policisti bodo zoper mladoletnika (povzročitelj prometne nesreče) podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Nevarna hoja pešca po hitri cesti

V soboto ob 16.18 uri so bili policisti obveščeni, da po hitri cesti H4 med Vipavo in Ajdovščino hodi pešec.

Policisti so na omenjeni hitri cesti izsledili 47-letnega pešca, državljana Bolgarije, in mu zaradi prometnega prekrška izdali plačilni nalog in ga odstranili s hitre ceste.

Prometna nesreča v okolici Idrije

V soboto ob 13.21 je bila policija obveščena o prometni nesreči blizu Idrije, v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je prometno nesrečo povzročil voznik kombija, ki je vozil na glavni cesti iz smeri Godoviča proti Idriji. V Zali je z vozilom zapeljal preveč desno in trčil v skalnato brežino, voznik se ni poškodoval. Zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa so mu policisti izdali plačilni nalog.

Vozili so pod vplivom alkohola

Včeraj zvečer so policisti v Šempasu ustavili 24-letnega voznika avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,69 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnji in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi kršitve prometne zakonodaje bo zoper voznika podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

V soboto pozno zvečer so policisti v naselju Idrsko ustavili 30-letnega voznika avtomobila in mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,66 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi kršitve prometne zakonodaje bo zoper voznika podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Prav tako so policisti v soboto popoldne na solkanski obvoznici (na glavni cesti Nova Gorica-Plave) ustavili 43-letnega voznika avtomobila in mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti. Tudi njemu je rezultat odrejenega preizkusa z alkotestom pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (rezultat preizkusa je pokazal, da je imel v organizmu 1,48 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Prometni policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi kršitve prometne zakonodaje bo zoper kršitelja cestnoprometnih predpisov podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Spletno uredništvo


Najbolj brano