Eden je bežal, drugi vozil po zaprti cesti

Če bo sodišče sledilo predlogu policistov, bosta voznika, ki so ju ustavili v Postojni, ostala brez vozniškega dovoljenja. Pri obeh so zaznali simptome nedovoljenih psihoaktivnih snovi, strokovni pregled pa sta oba odklonila.

 Foto: STA
Foto: STA

POSTOJNA > Med poostrenim nadzorom, ki so ga izvedli konec tedna, so postojnski policisti ugotavljali vožnjo pod vplivom prepovedanih drog. Pri dveh voznikih so opravili postopek za prepoznavo znakov oziroma simptomov. Po hitrem testu s testerjem drugwipe so zaznali simptome nedovoljenih psihoaktivnih snovi, zato so obema voznikoma odredili strokovni pregled. Oba sta ga odklonila.

Prvega voznika, starega 41 let, so policisti zaznali na Titovi cesti v Postojni. Najprej se je poskusil izogniti policijski kontroli in je pospešil vožnjo, vendar so ga dohiteli na Ulici 1. maja. Drugi voznik, star 30 let, pa je vozil po Ljubljanski cesti v Postojni, kjer je promet zaradi del prepovedan. Pri obeh je sledil postopek ugotavljanja simptoma nedovoljenih drog. Oba sta sicer imela veljavno vozniško dovoljenje, ker pa sta strokovni pregled odklonila, so jima ga policisti odvzeli in poslali sodišču skupaj z obdolžilnim predlogom. Sodišču so predlagali, naj jima poleg predpisane globe 1200 evrov izreče tudi stransko sankcijo odvzema vozniškega dovoljenja.

Na območju postojnske policijske uprave so letos že pri šestih voznikih posumili, da vozijo pod vplivom drog. Pri treh voznikih je strokovni pregled sume tudi potrdil. Sicer pa policisti napovedujejo, da bodo s poostrenimi nadzori preverjanja psihofizičnega stanja voznikov nadaljevali in zoper kršitelje dosledno ukrepali. Med drugim so letos na postojnskem območju odredili 185 alkotestov, od katerih jih je bilo 15 pozitivnih. SK


Najbolj brano