Dve uri ležal pod traktorjem

Sreči v nesreči se lahko zahval domačin iz Gornjega Zemona na Bistriškem, da jo je odnesel le s poškodbami noge. V nedeljo se je prevrnil s traktorjem brez loka in kabine ter dve uri ležal pod njim. Včeraj dopoldne pa je visoka smreka pri Gorenji Kanomlji pri padanju spremenila smer in zadela 52-letnega gozdarja.

Traktor se je prevrnil med košnjo. Foto: Pgd Ilirska Bistrica
Traktor se je prevrnil med košnjo. Foto: Pgd Ilirska Bistrica

GORNJI ZEMON, GORENJA KANOMLJA > Nesreča se je zgodila v nedeljo popoldne, ko je 67-letni domačin iz Gornjega Zemona s traktorjem kosil travnik med Gornjim in Dolnjim Zemonom. Med košnjo je nameraval pokositi tudi mejo med dvema terasama in pri tem očitno precenil svoje sposobnosti. Traktor se je najprej prevrnil na bok, nato pa na streho.

Pravzaprav je imel domačin še veliko srečo, saj na neregistriranem traktorju ni imel ne kabine ne varnostnega loka, pod njim pa je ostal ukleščen pod volanom. Po neuradnih podatkih naj mu volan ne bi stisnil vitalnih delov telesa, ampak naj bi mu poškodoval le nogi.

Po predvidevanjih domačinov naj bi ukleščen ležal pod traktorjem približno dve uri, potem pa so ga našli sovaščani, menda svojci. Takoj so poklicali na pomoč gasilce in reševalce, do njihovega prihoda pa so uspeli toliko dvigniti traktor, da so ga rešili izpod njega. Bistriški gasilci in zdravstveni reševalci so traktorista oskrbeli in ga odnesli do reševalnega vozila, s katerim so ga odpeljali na zdravljenje.

Včeraj dopoldne pa sta v gozdu v Gorenji Kanomlji na Idrijskem 37 in 52 let stara gozdarja podirala približno 30-metrsko smreko. Mlajši je drevo žagal, starejši pa je v režo zabijal zagozde in tako usmerjal padec drevesa. Ko je smreka začela padati, sta se oba umaknila na varno razdaljo, vendar se je drevo naslonilo na drugo drevo in spremenilo smer padca. Ko je deblo padlo na tla, je njegov spodnji del zadel starejšega delavca v noge in ga hudo poškodoval.

Na pomoč so mu prihiteli spodnjeidrijski gasilci in idrijski reševalci, ki so ga prepeljali do Idrije, od tam pa s helikopterjem v ljubljanski klinični center. DC


Najbolj brano