Dve smrtni žrtvi strmoglavljenja ultralahkega letala pri Slovenskih Konjicah

V Dobrnežu na območju Policijske postaje Slovenske Konjice je danes okoli 11.30 strmoglavilo ultralahko letalo. V nesreči sta umrla dva človeka, 37-letnik z območja Slovenske Bistrice in 22-letnik z območja Zreč, je potrdila predstavnica Policijske uprave Celje za stike z javnostmi Milena Trbulin.

 Foto: STA
Foto: STA

SLOVENSKE KONJICE > Po besedah Milene Trbulin je letalo po prvih podatkih vzletelo na letališču v Ločah in je letelo v smeri Slovenskih Konjic. Vzrok nesreče še ni potrjen. So se pa ogleda kraja nesreče poleg policistov in kriminalistov udeležili preiskovalni sodnik, okrožna državna tožilka in letalski inšpektor.

Preiskava o nesreči ultralahkega letala intenzivno poteka, več informacij pa bo najverjetneje znanih v ponedeljek, je še pojasnila Trbulinova.

V slovenski letalski zgodovini je bilo že več hujših nesreč, tudi z manjšimi zračnimi plovili. Zadnja tragična nesreča se je zgodila 14. septembra lani, ko je pri Divači strmoglavilo manjše letalo tipa Robin D-400 in nato popolnoma zgorelo. Umrli so trije ljudje na krovu, eden od potnikov pa je bil huje ranjen.

Na območju Bovca pa je 3. oktobra letos zasilno pristalo dvosedežno ultralahko letalo znamke Pipistrel Virus. Takrat se 60-letni avstrijski pilot in njegov 80-letni sopotnik pri pristanku nista poškodovala, saj je pilot še pravočasno odprl zasilno padalo.

STA


Najbolj brano