Dve leti zapora za pet kilogramov hašiša

Na koprskem okrožnem sodišču so pred kratkim Italijana Andreo C. obsodili na dve leti zapora. Novembra so ga policisti ustavili na Fernetičih in v avtomobilu znamke kia italijanske registracije odkrili skoraj pet kilogramov hašiša. Pred dnevi je sodišče izdalo tudi sklep o zasegu avtomobila, v katerem je Andrea C. prevažal drogo, saj se lastnik avtomobila vse od aretacije Italijana novembra lani ni oglasil.

Italijanski voznik je pod sovoznikovim sedežem prevažal omote, v katerih je bilo 
4,7 kilograma hašiša.  Foto: Pu Koper
Italijanski voznik je pod sovoznikovim sedežem prevažal omote, v katerih je bilo 4,7 kilograma hašiša.  Foto: Pu Koper

KOPER > Italijanski državljan Andrea C. je za zapahi vse od novembra lani, ko so ga policisti v bližini nekdanjega mejnega prehoda Fernetiči ustavili zaradi prometnih prekrškov. Italijan naj bi bil s kio namenjen na Madžarsko.

Policista s postaje za izravnalne ukrepe sta med nadzorom prometa opazila, da je voznik avtomobila italijanske registracije zagrešil več prometnih prekrškov in ga ustavila. Avto je vozil 41-letni italijanski voznik, doma z območja Milana. Zaradi preprečevanja oziroma odkrivanja čezmejne kriminalitete sta pregledala vozilo in prtljago. Že pri vizualnem pregledu notranjosti kie sta pod sovoznikovim sedežem opazila zaklenjen predal. Nato pa sta ugotovila, da so v predalu trije paketi pravokotne oblike. Bili so rjave barve, stisnjeni in oviti v PVC folijo.

Posumila sta, da gre za večjo količino prepovedane droge in jo 41-letnemu Andrei C. tudi zasegla. Kasneje se je izkazalo, da je prevažal 4,76 kilograma hašiša. Italijanskega voznika so zaradi suma kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami aretirali in odpeljali na policijsko postajo, že naslednji dan pa so ga s kazensko ovadbo odpeljali na zaslišanje k dežurni preiskovalni sodnici na koprsko okrožno sodišče. Preiskovalna sodnica je sledila predlogu tožilstva in za Andreo C. odredila pripor, v katerem je počakal na začetek sodnega postopka.

Kot smo izvedeli, je Andrea C. krivdo za očitano kaznivo dejanje priznal, koprsko sodišče pa ga je obsodilo na dve leti zapora. Sodba je že pravnomočna in Andrea C. že prestaja prisojeno kazen. Pred dnevi je koprsko sodišče na oglasno desko nabilo tudi sklep, s katerim je sodnica zasegla kio, s katero je obsojeni Italijan prevažal prepovedano drogo. Vozilo menda ni bilo njegovo, a se v vsem tem času pravi lastnik ni oglasil, zato je sodišče vozilo odvzelo. SP


Najbolj brano