Dvakrat kradel, dvakrat so ga ujeli

V voziček je naložil za 630 evrov izdelkov in preprosto zapeljal mimo blagajne. Ustavili so ga varnostniki, policisti pa so ga odpeljali in zaslišali. Ko so ga izpustili, je odkorakal v drugo trgovino in ukradel dva kosa pršuta. Tudi drugič so ga prijeli in predali policistom.

Koprčan je najprej napolnil voziček v Tuš planetu, po prijetju 
in postopku s policisti pa je nadaljeval v Supernovi.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Koprčan je najprej napolnil voziček v Tuš planetu, po prijetju in postopku s policisti pa je nadaljeval v Supernovi.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Svoj tatinski pohod je 37-letnik iz okolice Kopra začel v četrtek popoldne v trgovini Tuš v koprskem Planetu Tuš. Vzel je nakupovalni voziček in ga med vožnjo po trgovini pridno polnil. Ko se mu je zdelo, da ima dovolj izdelkov, ali pa ko je v vozičku preprosto zmanjkalo prostora, se je odpravil do blagajne.

Z vozičkom je pripeljal do blagajne, vendar izdelkov ni začel zlagati na tekoči trak, ampak je preprosto zapeljal mimo blagajničarke proti izhodu iz trgovine. Blagajničarka ga je glasno opozarjala, naj ustavi, vendar je to storil šele na ukaz varnostnika. Iz trgovine so poklicali na pomoč policiste, ki so ga pridržali in odpeljali na zaslišanje. Medtem so uslužbenci trgovine izdelke iz vozička sešteli in ugotovili, da je hotel Istran ukrasti za 630 evrov blaga.

Potem ko so ga policisti na koprski policijski postaji zaslišali in ga izpustili, se je zgodba čez slabi dve uri ponovila. Takrat so policiste poklicali iz koprske Supernove, kjer so pri tatvini dveh kosov pršuta, vrednih 50 evrov, ujeli istega 37-letnika. Policisti so ga spet prijeli in zaslišali, jim je pa drugič prihranil vsaj ugotavljanje njegovih osebnih podatkov.

V izolski ladjedelnici so v četrtek popoldne odkrili, da so imeli v svojih hangarjih nepovabljenega gosta. Ugotovili so namreč, da je nekdo vlomil v 14 plovil, ki so shranjena v ladjedelnici. Na večini plovil so našli vlomljena vrata, kaj so neznanci iz plovil ukradli, pa bo jasno, ko si bodo notranjost svojih plovil ogledali lastniki. Iz ladjedelnice so te že obvestili o dogodku.

Včeraj zjutraj so policisti prejeli prijavo, da je neznani tat v Luciji vlomil v butik, odnesel drobiž iz blagajne in še neznano količino ženskega spodnjega perila. Ob vlomu je povzročil za 500 evrov škode, koliko so bili vredni modrci in spodnjice, ki jih je ukradel, pa včeraj še ni bilo znano.

DC


Najbolj brano