Duhovnik je pustil poslovilni pismi

Duhovnik Maks Suard iz Svetega Križa nad Trstom, ki je v torek naredil samomor zaradi kaznivega dejanja pedofilije, je pustil za seboj dve poslovilni pismi.

Duhovnik Maks Suard iz Svetega Križa nad Trstom, ki je v ponedeljek naredil samomor zaradi kaznivega dejanja pedofilije, je pustil za seboj dve poslovilni pismi Foto: Il Piccolo
Duhovnik Maks Suard iz Svetega Križa nad Trstom, ki je v ponedeljek naredil samomor zaradi kaznivega dejanja pedofilije, je pustil za seboj dve poslovilni pismi Foto: Il Piccolo

TRST > Eno pismo je napisal za tržaškega nadškofa, drugo za žrtev in njeno družino. Kaznivo dejanje pedofilije se je zgodilo pred 17 leti, ko je Maks Suard imel 30 let, dekle pa 13.

V pismu, naslovljenemu nadškofu, Suard piše o dekletu, ki je bila tedaj “mlada ženska”. Svojega dejanja ne opravičuje, ampak prosi za odpuščanje, piše Il Piccolo. V pismu žrtvi pa piše, da se je odločil, da si zada ekstremno kazen za staro napako, ki je končala nekje v kotičku njegovih možgan, a je ni mogel nikoli popolnoma izbrisati.

Žrtev je spolno zlorabo pred dnevi najprej prijavila tržaški nadškofiji, po nekaj dneh pa se je obrnila na karabinjerje in prijavila kaznivo dejanje, piše še Il Piccolo.

NR


Najbolj brano