Družinska tragedija v Podčetrtku, umrla oče in sin

Celjski policisti so v nedeljo pozno zvečer obravnavali primer družinske tragedije. V stanovanjski hiši v Podčetrtku so našli trupli 50-letnega očeta in njegovega 13-letnega sina.

 Foto: STA
Foto: STA

PODČETRTEK > Motiv za družinsko tragedijo, ki se je v nedeljo zgodaj popoldne zgodila v Gostinci pri Virštanju v Občini Podčetrtek, za zdaj še ni razjasnjen v celoti, je na današnji novinarski konferenci v Celju povedal vodja celjskih kriminalistov Damijan Turk. Po ugotovitvah policije je 50-letni oče najprej zadušil svojega sina, nato pa sodil še sebi.

Motiv dejanja še ni v celoti pojasnjen, prve informacije pa kažejo, da sta oče in sin živela v težjih ekonomskih razmerah, je danes pojasnil Turk. Oče je bil brez zaposlitve, živela sta sama, imela sta tudi podnajemnike.

Po navedbah kriminalista je sina in očeta našel prav podnajemnik, ki je skozi okno zagledal negibno truplo na tleh v hiši. Zato je na silo vstopil in ugotovil tragedijo. V teku je sodna obdukcija, v dogodek ni bila vpletena tretja oseba, je dejal Turk.

Policija očeta, ki je za seboj pustil poslovilno pismo, nikoli ni obravnavala zaradi kakršnih koli kaznivih dejanj.

Policija je danes dopoldne po besedah kriminalista uspela po telefonu stopiti v stik s fantovo mamo, ki je moža pred leti zapustila.

Policisti in kriminalisti nadaljujejo s preiskavo družinske tragedije.

STA


Najbolj brano