Družina Pakistanca še čaka na vrnitev njegovega trupla v domovino

Truplo 25-letnega pakistanskega prebežnika, ki je pred desetimi dnevi utonil v Soči pod goriškim sejemskim razstaviščem, bo še vsaj do konca tedna čakalo na prevoz v domovino, poroča Primorski dnevnik.

Truplo mladega Pakistanca so iz reke potegnili po večurnem 
iskanju. 

 Foto: Pierluigi Bumbaca
Truplo mladega Pakistanca so iz reke potegnili po večurnem iskanju.  Foto: Pierluigi Bumbaca

GORICA > V italijanskem svetu za prebežnike CIR pravijo, da so dokumenti za prevoz trupla nesrečnega pakistanskega prebežnika Taimurja Šinvarija domov pripravljeni, čakajo pa še na zeleno luč pakistanskega konzulata, piše Primorski dnevnik.

V najboljšem primeru naj bi truplo odpeljali v petek, drugače bodo to lahko storili šele prihodnji teden, saj polete med Milanom in Islamabadom oziroma mestom Lahore opravljajo le ob nedeljah, torkih in petkih, je za časnik povedala odvetnica CIR.

Medtem prostovoljci iz združenja Insieme per voi nadaljujejo akcijo zbiranja prispevkov za prevoz trupla. Stroškov bo za približno 2500 evrov, 1000 so jih že zbrali.

25-letni Pakistanec se je 7. avgusta utopil sredi belega dne. V družbi še nekaj drugih prosilcev za azil, ki bivajo v bližnjem zasilnem taboru, je šel na obrežje Soče, kjer naj bi se nameraval umiti. Kaj se je zgodilo, da ga je pri Sovodnjah ujel tok reke, ni znano. V reševalni akciji so ob gasilcih in orožnikih sodelovali potapljači tržaške policije.

Spletno uredništvo


Najbolj brano