Droga zanj in za druge

Zaradi neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami se je na novogoriškem okrožnem sodišču pred dnevi zagovarjal 23-letni Dejan V. iz okolice Nove Gorice. Dejanje je priznal, sodišče pa mu je izreklo pogojno obsodbo.

Mladenič iz okolice Nove Gorice je nekajkrat posredoval pri 
nakupu heroina za druge.   Foto: Pu Ljubljana
Mladenič iz okolice Nove Gorice je nekajkrat posredoval pri nakupu heroina za druge.  Foto: Pu Ljubljana

NOVA GORICA > Policisti so februarja lani v okolici Nove Gorice prestregli skupino mladih, med katerimi so nekateri uživali, drugi pa kupovali heroin. Po opravljenih zaslišanjih je tožilstvo spisalo obtožnico zoper 23-letnega Dejana V., v njej pa mu je očitalo neupravičeno proizvodnjo in promet s prepovedanimi drogami, ker naj bi med decembrom leta 2013 in februarjem lani nekajkrat pri neznanem prodajalcu posredoval pri nakupu prepovedane droge za druge.

Obtoženi mladenič je krivdo po obtožbi priznal in obžaloval svoje dejanje ter sodišču dejal, da je po dogodku odšel na osemmesečno zdravljenje od prepovednih drog.

Tožilstvo ni moglo spregledati, da se je v omenjenem postopku znašel zaradi izredno nevarne droge, zasežene količine pa so bile relativno majhne, primerne za dnevne odmerke. Zanj je predlagalo pogojno obsodbo in izrek štirimesečne zaporne kazni s preizkusno dobo dveh let in pol.

Sodišče je Dejanu V. zaradi druge pogojne obsodbe izreklo enotno kazen v višini petih mesecev zapora z dveletno preizkusno dobo. Odvzeli so mu tudi zaseženo drogo, tehtnico ter 90 evrov, ki jih je zaslužil. Sodba še ni pravnomočna.

AC


Najbolj brano