Drevo padlo na delavca

Danes zjutraj se je na delovišču ob cesti Prevala-Ravnica v okolici Nove Gorice poškodoval 28-letni delavec zasebnega podjetja. Delavci so širili cestišče in podirali drevesa, eno od teh pa je padlo na delavca, državljana Kosova, ki je k sreči skupil le lažjo poškodbo - udarnino v predel glave.

Fotografija je simbolična. Foto: Lea Kalc Furlanič
Fotografija je simbolična. Foto: Lea Kalc Furlanič

PRIMORSKA > Delavec je približno pol kilometra od križišča na Prevali (v smeri Ravnice) žagal drevo, visoko 20 metrov. Ko je odžagal spodnji del, je drevo (verjetno zaradi vpetosti med druga drevesa po posledicah žledoloma) zanihalo, odbilo ga je v smeri delavca in ga poškodovalo. Delavca so odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Trčila tovornjak in avtomobil

Ob 9.53 je prišlo do trčenja med tovornim in osebnim avtomobilom na avtocesti Divača-Kozina v občini Hrpelje-Kozina. Gasilci ZGRS Sežana in PGD Materija so zavarovali kraj dogodka ter odklopili akumulator. V nesreči je bila poškodovana ena oseba, ki so jo prepeljali v izolsko bolnišnico.

Kje je skuter?

Izolskim policistom je 63-letna domačinka prijavila tatvino skuterja znamke piaggio zip 50, registrskih številk KP A1-604, letnik 1995, oranžne sprane barve. Skuter je nekdo ukradel v zadnjih desetih dneh, in sicer z dvorišča na Južni cesti.

Vlomilec v Sežani

V vasi pri Sežani je v minulih dneh nekdo vlomil v pomožni objekt, od koder je ukradel agregat, kosilnico in nekaj ročnega orodja, s sosednjega vikenda pa še televizijo, radio in foto celice. Lastnik je oškodovan za 1200 evrov.

Izginila prikolica

Včeraj so policisti obravnavali tatvino avtomobilske prikolice (znamke brenderup 04), ki je vredna približno 3000 evrov. Prikolica je bila parkirana blizu ene od stanovanjskih hiš Dobravljah blizu Ajdovščine.

Vlomil v kombi, da bi ukradel vinjeto

Danes ponoči je nekdo vlomil v kombi, ki je bil parkiran na enem od parkirnih prostorov v Ajdovščini. Po sedanjih ugotovitvah je neznani storilec razbil steklo na vozilu in iz notranjosti ukradel vinjeto. Prav tako je storilec skušal vlomiti še v drugi kombi. Okoliščine navedenega kaznivega dejanja ajdovski policisti še preiskujejo in bodo na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev v zvezi z obravnavanim primerom podali kazensko ovadbo.

Pes ugriznil žensko

Včeraj popoldne je pes ugriznil žensko v Vogrskem. Policisti so lastnici psa izdali plačilni nalog.

Zagorelo v kotlovnici

Včeraj je okoli 18.30 ure zagorelo v kotlovnici v eni od stanovanjskih hiš v Idriji, najverjetneje zaradi napake na električni inštalaciji bojlerja. Požar je zajel kotlovnico in uničil bojler, keramiko, črpalke, nastalo je za približno 2500 evrov škode.

NR


Najbolj brano