Drevo je padlo na gozdarja

Drevo, ki ga je včeraj dopoldne odžagal domačin iz Breginja, se je med padanjem zasukalo in padlo nanj. Po neuradnih informacijah naj bi mu zlomilo stegnenico.

Za helikopter, ki je priletel po ponesrečenca, so morali pripraviti zasilno pristajališče.
Za helikopter, ki je priletel po ponesrečenca, so morali pripraviti zasilno pristajališče. 

BREGINJ > Včeraj ob desetih dopoldan se je ob poti proti cerkvi sv. Marjete v pogorju Stola pri vasi Breginj zgodila gozdarska nesreča. Med podiranjem drevesa naj bi se drevo zasukalo in padlo na 52-letnega domačina. Ta je sicer videl, da je drevo spremenilo smer in pada proti njemu in se je skušal umakniti, vendar ga je vseeno zadelo. Deblo mu je stisnilo nogo in po neuradnih informacijah zlomilo stegnenico.

Na kraj so kmalu prihiteli reševalci iz tolminskega zdravstvenega doma, vendar je zaradi težko dostopnega terena zdravnica prosila za pomoč gasilcev. Gasilci PGD Breginj so tako ponesrečenega sovaščana prinesli na cesto, kjer so ga reševalci oskrbeli in odpeljali na raven prostor pred vasjo, kjer so gasilci pripravili prostor za pristanek policijskega helikopterja.

Zaradi odmaknjenosti kraja je namreč zdravnica zaprosila tudi za pomoč nujne helikopterske medicinske pomoči. S policijskim helikopterjem so ga nato odpeljali v ljubljanski klinični center. DC


Najbolj brano