Domžalčana so reševali iz pločevine

Utrujenost je včeraj zjutraj najverjetneje premagala 27-letnega Domžalčana, ki je na avtocesti nad odcepom za Senožeče zapeljal v jarek in po prevračanju ostal ukleščen v razbitinah vozila. V soboto zvečer je Bistričanka pri Šembijah z avtom pristala na boku, dve uri pred tem pa so imeli gasilci znova velike težave pri prebijanju kolone, ko so hiteli na nesrečo pri Razdrtem in Uncu.

Skoraj na istem kraju, kjer so pred leti v nesreči umrli štirje 
starejši Ljubljančani, so včeraj zjutraj iz razbitin reševali hudo 
poškodovanega 27-letnega Domžalčana.  Foto: Pgd Postojna
Skoraj na istem kraju, kjer so pred leti v nesreči umrli štirje starejši Ljubljančani, so včeraj zjutraj iz razbitin reševali hudo poškodovanega 27-letnega Domžalčana.  Foto: Pgd Postojna

PRIMORSKA > Najhujša nesreča na primorski avtocesti od Unca navzdol se je zgodila včeraj ob peti uri zjutraj. Po avtocesti je proti Kozini takrat vozil 27-letni Domžalčan, po klancu navzdol pred odcepom Senožeče pa ga je očitno premagala utrujenost in zapeljal je desno z avtoceste. Približno na istem kraju, kjer so pred leti po podobni nesreči umrli štirje starejši Ljubljančani, je zapeljal v obcestni jarek in se ustavil šele, ko se je z vozilom v njem nekajkrat prevrnil.

V zveriženi pločevini je obtičal hudo poškodovan. Na pomoč so priskočili gasilci sežanskega zavoda in prostovoljnih društev iz Razdrtega in Postojne, ki so morali razrezati pločevino, da so ga lahko potegnili iz razbitin. Postojnski reševalci so ga nato oskrbeli in ga odpeljali na zdravljenje v izolsko bolnišnico. Po prvih podatkih je v nesreči utrpel hude poškodbe.

Veliko bolje jo je v soboto ob pol devetih zvečer odnesla 54-letna Bistričanka, ki je pri Šembijah zapeljala s ceste in se z vozilom prevrnila na bok. V nesreči se je le laže poškodovala, bistriški gasilci pa so njeno vozilo dvignili nazaj na cesto.

Slabi dve uri prej je počilo na avtocesti pri Razdrtem, kjer je 34-letni voznik iz Branika med vožnjo očitno dohitel vozilo, ki ga je vozil 38-letnik iz Ihana, in od zadaj trčil vanj. V nesreči se je laže poškodoval povzročitelj, ki so ga postojnski reševalci odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center. Kraj nesreče so zavarovali in pomagali pospraviti razdejanje gasilci iz Postojne in Razdrtega. V soboto nekaj po šesti popoldne pa je na avtocesti med Postojno in Uncem zagorel romunski peugeot 407. Postojnski gasilci so pogasili goreče vozilo, potniki iz njega pa so še pravočasno umaknili na varno.

DANIJEL CEK


Najbolj brano