Domačina so z vrvmi rešili z balkona

Sežanski gasilci so v četrtek dopoldne z novogradnje v Plešivici z vrvmi rešili domačina, ki ga je med delom “uščipnilo” v križu, postojnski reševalci pa so predali nujni ekipi helikopterske pomoči domačina, na katerega je pri Studencu padla 300-kilogramska bala sena.

Gasilci so v Pliskovici z balkona  rešili domačina
Gasilci so v Pliskovici z balkona rešili domačina 

PLEŠIVICA, STUDENEC > Prva nesreča se je zgodila v četrtek dopoldne, ko je domačin na balkonu novogradnje v Plešivici opravljal dela. Pri prekladanju zidakov naj bi ga tako hudo “uščipnilo” v križu, da ni mogel več hoditi, zato so domačini poklicali na pomoč gasilce sežanskega zavoda. Štirje gasilci so poškodovanega domačina navezali na vrvi in ga po vrveh ter lestvah spustili na tla. Prevzeli so ga sežanski reševalci, ki so ga oskrbeli in odpeljali na zdravljenje.

Na kmetiji v bližini vasi Studenec pa se je popoldne zgodila delovna nesreča med zlaganjem senenih bal. Med delom naj bi ena od 300-kilogramskih okroglih bal padla s skladovnice in pri tem zadela ter poškodovala domačina. Ranjenega moškega so postojnski reševalci oskrbeli na kraju in ga odpeljali do Postojne, kamor je prišla ponj ekipa nujne medicinske pomoči s helikopterjem. Odpeljali so ga na zdravljenje v ljubljanski klinični center. DC


Najbolj brano