• Na obrežju vodnega zajetja so včeraj gorele sveče.
    Na obrežju vodnega zajetja so včeraj gorele sveče.
    Foto: Leo Caharija
  • Foto: Leo Caharija

Domačin se je utopil v zajetju Vogršček

sobota, 12. avgust 2017, 06:03

V četrtek proti večeru so k vodnemu zajetju Vogršček hiteli policisti in gasilci. Novogoriški operativno komunikacijski center je ob 19.21 dobil obvestilo občanov, ki so na gladini vodnega zajetja opazili negibno truplo.

VOGRSKO > Poleg policistov so k vodnemu zajetju odhiteli trije novogoriški poklicni gasilci, njihova prostovoljna kolega iz PGD Šempeter pri Gorici ter potapljača novogoriške postaje podvodno reševalne službe. Truplo je bilo približno štiri metre od obrežja, s posebnim kavljem so ga potegnili do roba zajetja oziroma na obrežje, kjer ga je pregledal mrliški oglednik.

Z novogoriške policijske uprave so sporočili, da je 36-letni slovenski državljan popoldne zaplaval v vodnem zajetju in se iz za zdaj še neznanega vzroka utopil. Dodali so, da mrliški oglednik na truplu ni našel znakov nasilja. Policisti bodo na državno tožilstvo poslali poročilo o tem dogodku.

Med domačini se je kmalu razvedelo za žalostno usodo 36-letnika iz Prvačine. Po njihovem pripovedovanju je plaval od stolpa proti jezu, kjer so včeraj v njegov spomin gorele sveče. SP


Povej naprej: