Dobil ga je varnostnik

Mladega Gorenjca je s kovinsko škatlico v žepu pred izolsko diskoteko Gavioli odkril varnostnik in poklical policiste. V škatlici je bilo 28 tabletk ekstazija, za pasom pa je imel še dobra dva grama konoplje in dvanajst gramov amfetaminov.

Varnostnik je Gorenjca zalotil s kovinsko škatlico, v kateri je 
bilo 28 tabletk ekstazija. Foto: Pu Koper
Varnostnik je Gorenjca zalotil s kovinsko škatlico, v kateri je bilo 28 tabletk ekstazija. Foto: Pu Koper

KOPER >Podaljšan praznični konec tedna si je hotel mladi Gorenjec prve dni novembra predlani popestriti z zabavo v izolski diskoteki Gavioli, med katero je nameraval tudi nekaj zaslužiti. S seboj je namreč imel škatlico in v njej 28 tabletk ekstazija, ki jih zagotovo ne bi sam zaužil. Optimistično je prikorakal na vhod v diskoteko, tam pa mu je neoviran vstop preprečil varnostnik.

Očitno je imel dober nos, saj je mladeniča pretipal in pri njem odkril kovinsko škatlico s tabletkami. Ker je takoj seštel dva in dva, je poklical organizatorja prireditve, ta pa policiste, medtem pa mladeniča zadržal na vhodu v diskoteko. Policisti so mu takoj zasegli škatlico s tabletami, nato pa opazili, da si je med hojo proti avtu in na dvorišču policijske postaje večkrat popravil hlače.

Na policijski postaji so ga vprašali, če ima pri sebi še kaj prepovedanih snovi in ga pozvali, naj jim jih izroči. Mladenič je izza hlačnega pasu potegnil še najlonsko vrečko z dobrima dvema gramoma konoplje in 12,5 grama amfetaminov.

“Priznam dejanje,” je pred dnevi na koprskem okrožnem sodišču dejal danes 21-letni Klemen P. iz Zgornjega Brnika. Tožilka Janja Hvala je v zameno za njegovo priznanje predlagala sodnici, naj ga obsodi le na leto dni pogojne zaporne kazni z dvema letoma in pol preizkusne dobe. Sodnica Meri Mikac je sledila predlogu tožilke in ga obsodila na leto dni pogojne zaporne kazni, le preizkusno dobo mu je znižala za pol leta - na okrogli dve leti. Obsojeni, ki ga je na sodišču spremljal oče, se je odpovedal pritožbi. DC


Najbolj brano