Divji prašiči povzročili kar tri prometne nesreče

Po štmavrskih cestah v Italiji je v minulih dneh prišlo do treh prometnih nesreč, katerim so botrovali divji prašiči, ki so zatavali na cestišče. “Tu ne gre le za gmotno škodo, ampak za vprašanje varnosti ljudi,” so povedali domačini za Primorski dnevnik.

TRST > Ceste v Štmavru so ozke, strme, ovinkaste ter obdane z vinogradi in gozdnatimi površinami, tako da je srečanje z divjimi prašiči na njih precej pogosto.

V zadnjih dveh tednih so prehodi divjih prašičev čez štmavrske ceste povzročili vsaj tri prometne nesreče. Domačinko je velik merjasec presenetil pri bivši vojašnici finančne straže sredi vasi: ker ji je žival nenadoma pritekla pred avtomobil, se ji ni mogla izogniti, trčenje pa je bil tako silovito, da je vozilo vaščanke ostalo brez odbijača. Mlajši voznik pa je minulo soboto okrog 23. ure imel podobno izkušnjo po temni cesti, ki pelje skozi Pušče. Vračal se je domov z odbojkarske tekme, ko je iznenada z rahle vzpetine na cesto skočil orjaški merjasec. Fant je bil dovolj odziven, da ni trčil vanj, a je ob nenadnem zavoju zadel obcestni kamen ter pri tem poškodoval kolo avtomobila. Najhujšo izkušnjo pa je najbrž imel mladenič, ki se je prav tako v Puščah zaletel z mopedom v merjasca, padel in obležal na cestišču. Divji prašič jo je k sreči ucvrl stran, lahko pa bi se zgodilo, da bi fanta še napadel, še piše Primorski dnevnik.

NR


Najbolj brano