Divačan na Celjskem gojil 1200 sadik konoplje

Celjski preiskovalni sodnik je pred božičnimi prazniki poslal v pripor 30-letnega Divačana, ki je v najetih halah v Preboldu gojil 1200 sadik konoplje.

V dveh najetih prostorih je osumljeni gojil 1200 sadik konoplje. Foto: Pu Celje
V dveh najetih prostorih je osumljeni gojil 1200 sadik konoplje. Foto: Pu Celje

PREBOLD > S celjske policijske uprave so sporočili, da so kriminalisti in policisti v začetku prejšnjega tedna opravili hišno preiskavo objekta v Preboldu, ki ga je najel 30-letni moški, doma iz Divače. V dveh ločenih prostorih, velikih približno 55 kvadratnih metrov, so odkrili več kot 1200 rastlin konoplje. Visoke so bile od 40 do 80 centimetrov. Poleg sadik so zasegli tudi pripomočke za hidroponično gojenje konoplje.

Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je najemnik prostorov doslej pridelal že najmanj eno žetev, domnevajo, da je šlo tudi v tem primeru za pridelek približno 1200 rastlin. Policisti so 30-letnika z območja Divače s kazensko ovadbo zaradi suma kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami odpeljali na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Celjski kriminalisti pojasnjujejo, da je mogoče iz posamezne umetno vzgojene rastline pridelati 30 gramov posušene konoplje. Cena za kilogram se na črnem trgu giblje med štiri in pet tisoč evri. Osumljeni bi po njihovih ocenah iz 1200 sadik konoplje pridelal najmanj 36 kilogramov konoplje in zaslužil najmanj 144.000 evrov. Z ulično preprodajo, kjer gram takšne konoplje stane približno deset evrov, pa bi zaslužil še več. SP


Najbolj brano