Direktor Teša prejel grozilno pismo

V primeru grozilnega pisma s sumljivo vsebino, ki ga je danes prejel direktor Termoelektrarne Šoštanj (Teš) Matjaž Eberlinc, je šlo za lažni preplah. Prah, ki je bil v pismu, po prvih analizah ni nevaren zdravju ljudi, so sporočili iz Teša

Direktor Termoelektrarne Šoštanj (Teš) Matjaž Eberlinc je 
danes prejel grozilno pismo s sumljivo vsebino. Foto: STA
Direktor Termoelektrarne Šoštanj (Teš) Matjaž Eberlinc je danes prejel grozilno pismo s sumljivo vsebino. Foto: STA

LJUBLJANA > Matjaž Eberlinc je prejel grozilno pismo s prahom belo-zelene barve. Po prvih analizah, ki so jih opravili, prah ni nevaren zdravju ljudi, zato so lahko zaposleni in novinarji, ki so prišli na kasneje odpovedano novinarsko konferenco, ob 15.45 zapustili prostore upravne stavbe termoelektrarne.

“Spremembe, ki se dogajajo v poslovanju družbe in vplivajo tudi na lokalno skupnost, so verjetno botrovale temu, da se je nekdo odločil opozoriti na problematiko na sicer nenavaden način, ki zagotovo ne pripomore k normalnemu poslovanju in reševanju odprtih vprašanj, ki so bila, so in bodo, ne glede na to, kdo družbo vodi,” je ob tem dejal Eberlinc.

Na novinarski konferenci bi morali spregovoriti o polletnem poslovanju družbe in načrtih. Po novih načrtih jo bodo pripravili prihodnjo sredo ob 11. uri.

Vodja operacije Boris Brinovšek iz poklicnega jedra Prostovoljnega gasilskega društva Velenje je v izjavi za medije ocenil, da so operacijo uspešno končali, saj so bili za tovrstne primere ustrezno usposobljeni in opremljeni. Že pred dvema letoma so namreč imeli podoben primer v Šentilju.

Dejal je še, da je v današnji operaciji sodelovalo 15 velenjskih in 22 šaleških gasilcev s šestimi vozili.

V upravni zgradbi Teša je od skoraj 11. ure pa do 15.45 ure ostalo zaprtih okrog 40 zaposlenih v elektrarni, pet novinarjev iz različnih medijskih hiš ter tiskovna predstavnica Premogovnika Velenje. V tretje nadstropje zgradbe, v katerem se nahaja uprava Teša, pa je bil vstop prepovedan.

Ker je policija zavarovala kraj dogodka, nihče ni smel priti ali oditi iz stavbe. Vsem, ki so ostali v stavbi, je vodstvo Teša zagotovilo kosilo in osvežilno pijačo, v okrnjeni obliki so bile na voljo tudi mobilne povezave. Drugih ukrepov med karanteno pa ni bilo.

STA


Najbolj brano