Deskar se je huje poškodoval

V soboto se je ob 13.15 na smučišču Cerkno pri deskanju poškodoval 29-letni moški, ki je udaril z glavo ob ledeno podlago. Pri tem je izgubil zavest in si poškodoval glavo. Prav tako so policisti ugotovili, da med smuko ni uporabljal zaščitne čelade.

Cerkno Foto: Saša Dragoš
Cerkno Foto: Saša Dragoš

PRIMORSKA > Policisti so tujo krivdo izključili in bodo v zvezi z obravnavanim primerom obvestili pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici. Predvidoma huje poškodovanega deskarja so kasneje reševalci ZD Idrija z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policisti bodo v zvezi z omenjeno zadevo podali poročilo pristojnemu Državnemu tožilstvu v Novi Gorici.

Včeraj ob 12.25 sta se v nesreči na smučišču Cerkno (na vstopni postaji Počivalo) lažje poškodovana dva smučarja. Po progi je prismučal mlajši smučar (otrok) in se na zaletel v 56-letno smučarko (ta se je v tem času preobuvala). Prvo pomoč so jima na kraju nudili reševalci na smučišču, nato pa so ju reševalci ZD Idrija z reševalnim vozilom odpeljali v zdravstveni dom v Idrijo, kjer so jima nudili zdravniško oskrbo. Omenjeno nesrečo je obravnaval nadzornik na tamkajšnjem smučišču.

Zagorelo v brunarici

V soboto ob 6.47 je bila policija obveščena o dimniškem požaru lesene brunarice v naselju Krn. Požar so opazili okoli 5. ure zjutraj, a ga niso uspeli pogasiti in so zato na pomoč poklicali gasilce PGD Kobarid, ki so ga požar pogasili. Po sedanjih ugotovitvah je do požara prišlo v prvem nadstropju, kjer se je zaradi pregretja vžgal les. Po ocenah lastnika objekta je zaradi požara nastalo za približno 3000 evrov škode. Bovški policisti bodo v zvezi z omenjenim požarom podali poročilo pristojnemu Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici.

Zagorelo v lokalu

Včeraj ob 9.53 je bila Policija obveščena, da se je vnel nadstrešek enega od lokalov v Kromberku pri Novi Gorici. Na kraju je bilo ugotovljeno, da so zjutraj zakurili kamin, nato pa je začel tleti tram, vnele so se tudi deske ob dimniku, ki gre skozi streho nadstreška. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica in PGD Nova Gorica so nato pogasili goreče ostrešje, odstranili poškodovano strešno kritino in streho začasno pokrili s ponjavo. Zaradi požara je nastala večja materialna škoda. Novogoriški policisti bodo v zvezi z omenjeno zadevo podali poročilo pristojnemu Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici.

Iz hiše odnesel nakit

V soboto dopoldne so policiste obvestili o nedavnem vlomu skozi okno ene od stanovanjskih hiš v naselju Zemono v času odsotnosti stanovalcev. Neznanec je pregledal notranje prostore in si poleg gotovine prilastil tudi več kosov zlatega nakita. Policisti so v zvezi z obravnavanim kaznivim dejanjem obvestili tudi preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici in bodo glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo.

Razbil steklo na avtobusni postaji

V soboto ob 0.39 je bila policija obveščena o poškodovanju stekla na avtobusnem postajališču v Novi Gorici. Nastala je škoda od 300 do 400 evrov. Policisti so kasneje izsledili mlajšega storilca navedenega kaznivega dejanja. Ugotovljeno je bilo, da je 19-letni osumljenec v steklo vrgel del betonske plošče in se pri tem tudi porezal. Policisti bodo glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva zoper omenjenega osumljenca ustrezno ukrepali.

Spletno uredništvo


Najbolj brano