Deset pridržanih zaradi oderuštva

Včeraj v poznih popoldanskih urah so koprski kriminalisti na sodišče pripeljali deset pridržanih, ki so jim v torek zjutraj preiskali stanovanja in avte. Uradnih informacij še ni, po neuradnih pa so koprski kriminalisti zaključili več mesecev trajajočo preiskavo zaradi goljufij in oderuštva pri posojanju denarja.

Osumljence, med njimi tudi dve ženski, so začeli policisti v 
poznih popoldanskih urah voziti na zaslišanje na sodišče. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Osumljence, med njimi tudi dve ženski, so začeli policisti v poznih popoldanskih urah voziti na zaslišanje na sodišče. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Številni policisti in kriminalisti so v torek zjutraj burili domišljijo mimoidočih sredi Kopra, na Markovcu in v nekaterih drugih krajih. Že ob šestih zjutraj so se policisti postavili na svoja mesta, kriminalisti pa vstopali v stanovanja in na parkiriščih pregledovali osebne avtomobile.

Takšno dogajanje so mimoidoči opazili na parkirišču pred nekdanjo Sočo, v bližnji Trinkovi ulici, na Staničevem in Gortanovem trgu ter v Čevljarski ulici. Na drugi strani hitre ceste so jih istočasno opazili v Oljčni poti, Cesti na Markovec in Kozlovičevi ulici, menda pa so preiskali tudi stanovanje v Kortah.

Tiskovna predstavnica koprske policijske uprave Anita Leskovec nam je v torek povedala le, da kriminalisti opravljajo preiskovalna dejanja zaradi suma gospodarske kriminalitete na območju koprske in ljubljanske policijske uprave. Več nam ni hotela povedati, ker je preiskava še intenzivno potekala. Enako skopi so bili na policiji z informacijami tudi včeraj.

Kljub temu pa smo neuradno izvedeli, da naj bi koprski kriminalisti preiskovali druščino, ki naj bi se ukvarjala s posojanjem denarja in nato z izsiljevanjem z oderuškimi obrestmi, goljufijami in drugimi tovrstnimi kaznivimi dejanji.

V torek naj bi tako zaradi suma, da so ta dejanja storili, prijeli in pridržali deset osumljencev, med katerimi naj bi bili tudi vsaj dve ženski. Osumljenci so bili včeraj še v policijskem pridržanju, po 17. uri pa so jih začeli voziti k preiskovalni sodnici koprskega okrožnega sodišča. Ali so se zagovarjali in koliko jih je pristalo v priporu ter koliko na prostosti, nismo uspeli izvedeti. Po naših informacijah pa naj bi šlo za kazniva dejanja goljufije, oderuštva, ponarejanja listin in overitve lažne vsebine.

Poleg slovenskih državljanov naj bi bilo med osumljenimi tudi več državljanov Hrvaške ter Bosne in Hercegovine s stalnim ali začasnim bivališčem v slovenski Istri.

DANIJEL CEK


Najbolj brano