Denar je hotel “samo pokazati ženi”

V eni od igralnic v Portorožu je v soboto do ženske pristopil moški, ki je rekel, da potrebuje denar. V rokah je držala 400 evrov, ko ji je moški izročil dokument in dejal, da denar “samo pokaže ženi”. Nato ji je denar izvlekel iz rok in zbežal. Policisti so z zbiranjem obvestil drzne tatvine osumili 25-letnega državljana Hrvaške, ki mu sledi kazenska ovadba.

Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija

Iz trgovine ukradli peč

V petek so v postojnski prodajalni so ugotovili, da jim je nekdo ukradel kaminsko peč znamke norma zibro, vredno 700 evrov.

En voznik povzročil dve prometni nesreči

V petek ob 21.11 je policijo poklicala občanka Cerknice in povedala, da je na cesti od Strunjana proti Izoli na njen vozni pas zapeljal neznan voznik temnega vozila in ji poškodoval vzvratno ogledalo, nato pa odpeljal proti Portorožu. Nato so policisti ob 21.37 dobili obvestilo iz Portoroža, da se je na sprehajalni poti proti Bernardinu avto peugeot 308 zaletel v odbojno ograjo. Vozilo je zelo poškodovano, okoli avta pa hodita mlajša moška, ki sta po vsej verjetnosti pod vplivom alkohola. Policisti so na kraju ugotovili, da ima vozilo izpraznjeni in zveriženi pnevmatiki, v bližini ni bilo nikogar. Kasneje so izsledili voznika, 31-letnega Pirančana. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,79 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Pri ogledu vozila in zbranih obvestil so nadalje ugotovili, da je Pirančan povzročil tudi prometno nesrečo v Strunjanu, in sicer zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču, ko je trčil v Cerkničanko. Sledi mu obdolžilni predlog.

Iz hiše odnesli denar

V Dekanih je v petek nekdo vlomil v hišo, od koder je lastnikom ukradel 1030 evrov.

Iz skladišča izginili mobilni telefoni

V industrijski coni na Kozini je v petek nekdo vlomil v skladišče, od koder je ukradel 10 novih mobilnih telefonov znamke nokia lumia in 4 tablice samsung galaxy. Podjetje je oškodovano za 3200 evrov.

Iz trezorja izginilo 300 evrov

V Divači je v petek nekdo vlomil v poslovni objekt in tam v trezor, od koder je odnesel 300 evrov. Če je vzel še kaj drugega, bodo ugotovili po opravljeni inventuri.

Iz blagajne ukradel 150 evrov

V soboto ponoči je nekdo vlomil v koprsko podjetje. V prostorih je vlomil v blagajno, od koder je ukradel 150 evrov.

Mulčar izginil s parcele

V Ankaranu so v soboto domačinu s parcele ukradli manjši kmetijski stroj mulčar vreden 4000 evrov.

Izginil priklopnik za vleko čolna

V Ankaranu je v soboto nekdo ukradel priklopnik za vleko čolna znamke, vreden 1000 evrov.

Udaril partnerico

V Postojni je v soboto zvečer moški med prepirom udaril svojo partnerico, za kar so mu policisti izdali plačilni nalog.

Divjala po parkirišču

V nedeljo ob 2.37 so policisti prejeli klic iz Semedele, kjer so opazili, kako na parkirnem prostoru pred stadionom nekdo divja z avtomobilom. Na kraju so policisti ugotovili, da je 19-letna voznica iz Ilirske Bistrice nenadno speljevala in ustavljala na parkirišču. Odredili so ji preizkus alkoholiziranosti, ki ga je odklonila, prav tako tudi strokovni pregled. Med postopkom se je do policistov nedostojno obnašal še 28-letni Pivčan, ki je bil z njo. Voznici so prepovedali nadaljnjo vožnjo, Pivčanu izdali plačilni nalog. Voznici sledi obdolžilni predlog.

Iz trgovine odnesel štiri žage

V Sežani je nekdo v nedeljo vlomil v trgovino, od koder je odnesel štiri motorne žage v skupni vrednosti 1.663 evrov, in blagajniški minimum v višini 146 evrov.

Trčil v parkirano vozilo

V nedeljo dopoldne je v Ilirski Bistrici nekdo trčil v parkirano vozilo domačina, nato pa odpeljal. Na kraju je ostala registrska tablica. Policisti so 39-letnega kršitelja izsledili, nato pa so mu izdali plačilni nalog.

Kradel iz denarnice in spalnice

V Hrvatinih je v nedeljo nekdo vlomil v hišo. Lastnikom je ukradel denarnico s 1000 evri, nato pa iz spalnice še 1200 evrov.

Vozil brez vozniškega dovoljenja

V nedeljo ob 16.43 se je 30-letni Mariborčan na mejnem prehodu Sečovlje izkazal z nacionalno osebno izkaznico in vozniškim dovoljenjem Slovenije. Pri preverjanju so policisti ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja od 17. 6. 2014. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in mu zasegli osebno vozilo. Sledi mu obdolžilni predlog.

Vozila sta pijana

V nedeljo ob 17. uri so imeli policisti v Petrinjah pri Kozini v postopku 40-letnega voznika avtomobila, ki je vozil 108 kilometrov na uro. Ker je kazal znake alkoholiziranosti, mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,89 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Sledi mu obdolžilni predlog.

Včeraj ob 23.35 so policisti v Ajdovščini ustavili 36-letnega voznika avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 1,03 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zaradi kršitve prometne zakonodaje bodo policisti zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Ukradli avto in skuter

V ponedeljek so v Slavnini pri Postojni ukradli avtomobil golf serije 5, črne barve. Vozilo je bilo parkirano na neograjenem dvorišču.

V noči na ponedeljek pa je v Kopru nekdo ukradel kolo z motorjem piaggio energy.

Nasilje v družini

Včeraj so policisti na območju Upravne enote Ajdovščina obravnavali sum storitve kaznivega dejanja nasilje v družini. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so policisti 26-letniku izrekli tudi ukrep prepovedi približevanja in o tem obvestili pristojne institucije. Ajdovski policisti bodo na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev 26-letnega osumljenca kazensko ovadili na pristojno novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

Delavec se je poškodoval na gradbišču

V soboto ob 10.40 je bila policija obveščena o delovni nesreči v vasi Soča. Ugotovljeno je bilo, da se je pri delih na gradbišču poškodoval 41-letni delavec enega od zasebnih podjetij. Slednji je z nogo zvijal rebrasto železo, pri tem pa mu je železo spolzelo izpod noge in ga udarilo v obraz, tako da se je predvidoma lažje poškodoval. Na kraj so posredovali tudi reševalci NMP ZD Tolmin, ki so ga zdravniško oskrbeli in ga prepeljali v tolminski zdravstveni dom, kjer so mu nudili nadaljnjo zdravniško pomoč. Bovški policisti bodo v zvezi z obravnavano delovno nesrečo podali poročilo Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici.

Goriva ni plačal

Včeraj ob 19. uri so policiste obvestili o tatvini goriva na bencinskem servisu v Rožni Dolini pri Novi Gorici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik avtomobila znamke ford fiesta z italijanskimi registrskimi številkami v vozilo natočil za 36 evrov goriva. Zatem je omenjeni voznik odšel v trgovino in kupil izdelke, računa za natočeno gorivo pa ni poravnal. Novogoriški policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom tatvine na podlagi zbranih obvestil in drugih ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo.

Spletno uredništvo


Najbolj brano