Delavec padel z lestve

Danes ob 11. uri so policiste obvestili o delovni nesreči v Idriji, kjer je delavec padel z lestve in se poškodoval. Ugotovljeno je bilo, da je 67-letni delavec izvajal notranja dela v novogradnji, med delom pa je padel z lestve z višine približno 1,5 metra na betonska tla in si poškodoval glavo.

Fotografija je simbolična. Foto: Morguefile.Com
Fotografija je simbolična. Foto: Morguefile.Com

PRIMORSKA > Na kraju so mu zdravniško pomoč nudili reševalci NMP ZD Idrija, kasneje so ga prevzeli člani dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika in ga s policijskim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. O zadevi so policisti obvestili tudi pristojno delovno inšpekcijsko službo. Idrijski policisti so tujo krivdo izključili in bodo o zadevi s pisnim poročilom obvestili novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

Z gosenico čez nogo

Včeraj, nekaj minut pred 17. uro, je bila policija obveščena o delovni nesreči na območju Gorskega Vrha na Tolminskem, kjer se je poškodoval 41-letni delavec. Po sedaj zbranih podatkih je do delovne nezgode prišlo v času premika mini bagra. 39-letni delavec, ki je upravljal z omenjenim delovnim strojem, je med izvajanjem del opravil premik nazaj in pri tem v ramo zadel 41-letnega delavca, ki je izgubil ravnotežje in padel. Bagerist je z gosenico zapeljal preko noge 41-letnega moškega. Takoj po nesreči so lažje poškodovanega delavca tamkajšnji zaposleni najprej odpeljali v ZD Tolmin, kjer so ga zdravniško oskrbeli. Kasneje pa so ga odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. V zvezi z delovno nesrečo so policisti obvestili tudi pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici in pristojno delovno inšpekcijsko službo. Policisti bodo v zvezi z varnostnim dogodkom s pisnim poročilom obvestilo novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

...

Včeraj popoldne so policiste obvestili o poskusu vloma v hišo na območju naselja Stopnik. Pri izvrševanju omenjenega kaznivega dejanja je nepridiprav poškodoval okna omenjenega objekta. Policisti so v zvezi z obravnavanim primerom obvestili preiskovalno sodnico Okrožnega sodišče in pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici. Glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva bodo tolminski policisti podali kazensko ovadbo na novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

...

Včeraj ob 18.32 je bila policija obveščena o prometni nesreči v Novi Gorici. Ugotovljeno je bilo, da je prometno nesrečo povzročila 74-letna kolesarka, ki se je okoli 11. ure peljala s kolesom po pločniku Rejčeve ulice v smeri Prvomajske v Novi Gorici. Z dvorišča Prvomajske ulice je takrat pripeljal 40-letni voznik tovornega vozila, omenjena kolesarka pa je trčila v prednji levi vozila. V prometni nesreči se je starejša kolesarka predvidoma laže poškodovala. Zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa so ji policisti izdali plačilni nalog.

Spletno uredništvo


Najbolj brano