Dekančan se je huje poškodoval

Včeraj okoli 20.30 se je pri Šmarjah zgodila hujša prometna nesreča. 77-letni Ljubljančan je z avtomobilom od bencinskega servisa v Šmarjah proti odcepu za staro Šmarsko cesto zavijal levo. Ker je mislil, da sta tam dva vozna pasova, je predčasno zavil levo na nasprotni vozni pas. Takrat je nasproti pripeljal voznik motornega kolesa, ki je trčil v sprednji del osebnega avtomobila.

Včeraj okoli 20.30  se je pri Šmarjah zgodila hujša prometna nesreča Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Včeraj okoli 20.30 se je pri Šmarjah zgodila hujša prometna nesreča Foto: Tomaž Primožič/Fpa

PRIMORSKA > Motorist je padel in se poškodoval, odpeljali so ga v izolsko bolnišnico. 46-letni Dekančan se je v nesreči huje poškodoval, zoper povzročitelja bodo policisti napisali kazensko ovadbo.

Ponarejena vinjeta

Na mejnem prehodu Jelšane so pri Domžalčanu odkrili ponarejeno vinjeto. Sledi mu kazenska ovadba.

Izolanko okradli za 6400 evrov

V Izoli je nekdo vlomil v stanovanje. Ukradel je več kosov zlatega nakita in denarnico s 60 evri. Lastnica je oškodovana za 6400 evrov.

Vozil ukradeno vozilo

V Kopru so včeraj zvečer ustavili voznika kolesa z motorjem. Za vozilo se je po preverjanju izkazalo, da je 1. julija letos ukradeno v Trstu. Sledi mu kazenska ovadba.

Vozil brez ustreznega dokumenta in pijan

Ponoči so policisti v Portorožu zasegli avto vozniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, alkotest pa mu je pokazal 0,52 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Sledi mu obdolžilni predlog.

Poškodoval se je pri delu

Danes dopoldne se je pri potoku Idrija na obrobju Kobarida pri spravljanju hlodovine poškodoval 41-letni moški. Na kraju so reševalci NMP ZD Tolmin poškodovanemu moškemu nudili ustrezno zdravniško pomoč, gasilci PGD Kobarid pa so odstranili hlod ter policistom in reševalcem nudili ustrezno pomoč. Kasneje so poškodovanega 41-letnega moškega z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policisti so tujo krivdo izključili.

Kradli iz avta

Iz osebnega vozila citroen saxo so v Panovcu pri Novi Gorici v soboto ukradli torbico, v kateri je oškodovanec imel poleg gotovine, bančne kartice in drugih osebnih dokumentov tudi dva mobilna telefona. Na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev bodo novogoriški policisti v zvezi z obravnavanim primerom tatvine podali kazensko ovadbo.

Razbil šipo in ukradel platišča

Danes zjutraj je bila policija obveščena o poškodovanju osebnega vozila znamke VW Golf, ki je bilo v nočnem času parkirano na dvorišču ene od stanovanjskih hiš v Vrtojbi. Neznani storilec je najprej razbil stekli na vozilu, nato pa z avtomobila ukradel vsa štiri platišča. S tem je povzročil za približno 2000 evrov škode. Na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev bodo novogoriški policisti v zvezi z obravnavanim primerom podali kazensko ovadbo.

Vlomili v kontejner

Danes so bili policisti obveščeni o nedavnem vlomu v gradbeni kontejner v Vrtojbi. Neznanec je iz kontejnerja ukradel agregat in motokultivator. S tem je lastniku povzročil za približno 800 evrov škode. Na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev bodo novogoriški policisti v zvezi z obravnavanim primerom podali kazensko ovadbo.

Napihal je

Včeraj zvečer so policisti v Idriji ustavili 54-letnega voznika avtomobila in odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je imel omenjeni voznik v organizmu 1,00 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zaradi kršitve prometne zakonodaje bodo idrijski policisti zoper omenjenega voznika podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Trčil v avtobus

Včeraj dopoldne so policijo obvestili o prometni nesreči s pobegom v Solkanu, v kateri sta bila udeležena osebni avtomobil in avtobus. Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik z avtomobilom peugeot zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v avtobus, ki je čakal na avtobusnem postajališču za vstop potnikov. Neznani voznik je po prometni nesreči z vozilom odpeljal v smeri Nove Gorice. Policisti so kasneje pobeglega 42-letnega voznika avtomobila izsledili in mu zaradi kršitev prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

NR


Najbolj brano