Deblo ga je pokopalo

V gozdu nad Kovkom se je včeraj dopoldne zgodila tragična delovna nesreča, v kateri je umrl 62-letni moški, doma z Vipavskega. Zdravnica, ki je prihitela na prizorišče nesreče, mu ni mogla več pomagati in je lahko le potrdila njegovo smrt. Huda delovna nesreča se je zgodila tudi na gradbišču pri Podnanosu.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

AJDOVŠČINA, PODNANOS > Drevo je včeraj ob 10.22 padlo na 62-letnika in ga tako močno poškodovalo po glavi, da je umrl na kraju nesreče. Policisti so med ogledom ugotovili, da je moški med delom v gozdu oziroma pri sečnji uporabljal varnostno čelado, a ga ta ni mogla obvarovati pred silo padajočega drevesa. 62-letnik je v gozdu delal skupaj s sinom. Na kraj nesreče so prihiteli reševalci z zdravnico iz ajdovskega zdravstvenega doma, ki so jim pomagali tudi ajdovski gasilci. A je lahko zdravnica le potrdila smrt 62-letnika.

Policisti so o tragični delovni nesreči obvestili tudi preiskovalnega sodnika in novogoriško tožilstvo, kamor bodo poslali poročilo z vsemi ugotovitvami o nesreči.

Huda delovna nesreča se je v četrtek dopoldne zgodila na gradbišču na območju Podnanosa. Pri betoniranju se je huje poškodoval komaj 19-letni delavec gradbenega podjetja. Na hruški, tovornem vozilu za mešanje betona, se je poškodovala cev črpalke za beton, zadela je mladega delavca, ki ga je nato odbilo v betonski zid, kjer je nezavesten obležal, so sporočili z novogoriške policijske uprave. Z gradbišča so poklicali na pomoč reševalce iz ajdovskega zdravstvenega doma, ki so ga oskrbeli. Ob njihovem prihodu je bil delavec že pri zavesti, a je utrpel hude poškodbe glave. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Kraj delovne nezgode si je ogledal tudi delovni inšpektor.SP


Najbolj brano