Črn prazničen vikend na primorskih cestah

Primorske ceste so bile praznični konec tedna spet krvave, v dveh nesrečah sta umrla domačina. Oba sta bila sama udeležena v nesrečah, prvi je z avtom v soboto popoldne v Lokavcu trčil v drevo, drugi pa je v noči na nedeljo na regionalni cesti med naseljem Gore in Idrijo zadel v telefonski drog ter nato po strmem pobočju zapeljal v smrt. Poškodbe so bile za oba usodne. Ceste na severnem Primorskem so letos terjale že štirinajst življenj.

Za motorista iz Milj je bil usoden trk s fiatom puntom 
novogoriške registracije. Foto: Il Piccolo
Za motorista iz Milj je bil usoden trk s fiatom puntom novogoriške registracije. Foto: Il Piccolo

IDRIJA, LOKAVEC > Včerajšnje jutro je vas Gore zavilo v žalost. V tragični prometni nesreči je umrl njihov sosed, 32-letni G. M., ki je bil zaposlen kot svetovalec na Občini Cerkno. Že zgodaj zjutraj sta se domačinki iz vasi Gore odpravili na jutranjo rekreacijo in ob cesti proti Idriji na strmem pobočju pod cesto opazili sosedov avto. Takoj sta odhiteli k njegovim staršem in jima sporočili žalostno novico, oče je nato sam odšel preverit, kaj se je zgodilo. Ko se je spustil k avtu pod cesto, za sina ni bilo več pomoči.

Na prizorišče tragične nesreče so prihiteli policisti, gasilci iz prostovoljnega društva Idrija in ekipa reševalcev iz tamkajšnjega zdravstvenega doma. Zaradi strmega terena so se do avtomobila spustili zavarovani z vrvmi, zdravnik je lahko le potrdil smrt mladega domačina. Gasilci PGD Idrija so pokojnega s tehničnim posegom rešili izpod avta. Poveljnik PGD Idrija Dali Moravec je povedal, da so ga nato z vrvno tehniko dvignili do ceste. Posredovalo je 15 idrijskih prostovoljnih gasilcev, ki so se do kraja nesreče pripeljali z dvema voziloma.

Avto je bil v gozdu, med drevesi, približno 30 metrov pod cesto. Policisti so ugotovili, da se je 32-letni voznik z avtom peljal po lokalni cesti od naselja Gore proti Idriji. Ko je pripeljal iz Gor, pa je v levem ostrem ovinku izgubil nadzor nad avtomobilom, trčil v telefonski drog ob levi strani ceste, v smeri vožnje, po trku pa je avto zapeljal po strmem bregu navzdol in se po približno 30 metrih prevrnil na streho. Ob tem je 32-letnika vrglo iz avtomobila, ki pa ga je nato pokopal pod seboj.

Tragična nesreča se je zgodila le nekaj sto metrov pred njegovim domom, ko se je vračal v Gore. Staršem je včeraj popoldne sožalje že izrekel tudi župan Občine Cerkno Jurij Kavčič.

V soboto popoldne se je tragična prometna nesreča zgodila v naselju Lokavec na Ajdovskem. 52-letni voznik avtomobila R. B., doma iz okolice Ajdovščine, se je z avtom peljal po regionalni cesti iz smeri Lokavca proti Predmeji. V Lokavcu ga je med vožnjo v levem preglednem ovinku z avtom zaneslo na nasprotno stran ceste, nato pa na brežino. Nazadnje je z avtom čelno trčil v drevo. Ajdovski poklicni gasilci so voznika s tehničnim posegom rešili iz zmečkane pločevine in ga predali ekipi nujne medicinske pomoči iz ajdovskega zdravstvenega doma, ki ga je s hudimi poškodbami odpeljala na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. A je tam že uro po nesreči umrl.

Novogoriški prometni policisti bodo o obeh nesrečah na tožilstvo poslali poročilo.

V tragično prometno nesrečo pa je bila na Tržaškem v petek zjutraj vpletena voznica fiata punta novogoriške registracije. Po poročanju Primorskega dnevnika je 31-letni motorist iz Milj s svojo yamaho FZ6 peljal od Gabrovca proti Samatorci, v križišču na koncu vasi Gabrovec pa se je znašel pred avtomobilom fiat punto novogoriške registracije, ki je pripeljal iz nasprotne smeri, zavijal pa je levo proti Zgoniku. Motorist je trčil v desna vrata avtomobila, tik pred trčenjem je verjetno izgubil ravnotežje in padel.

Očividci in reševalci so poskušali oživljati motorista, a so bile poškodbe usodne. V bolnišnico Katinara so odpeljali tudi voznico fiata, ki se v nesreči ni poškodovala, je pa bila močno pretresena in v šoku.

SP, SD


Najbolj brano